فراخوان توانا

باسمه تعالی
 
فراخوان برنامه «توانا»
ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان «نوپا»، «نوآور» و «فناور»
 

صندوق نوآوری و شکوفایی در نظر دارد در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» به منظور توسعه ظرفیت­های شرکت­های دانش‌بنیان برای تولید محصولات و خدمات و فراهم‌سازی زمینه جهش تولید دانش‌بنیان به عنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد مردمی، نسبت به حمایت از ایجاد/توسعه زیرساخت­های تولیدی، آزمایشگاهی و عملیاتی این شرکت­ها به شرح این فراخوان اقدام کند.

 

1. دامنه شمول: شرکت‌های دانش‌بنیان دارای همه شرایط زیر، می‌توانند در این فراخوان شرکت کنند.

 

- فروش کل شرکت کمتر از 500 میلیارد تومان باشد یا در غیر این صورت، دست کم 50 درصد فروش شرکت مربوط به فروش محصولات/مخدمات دانش‌بنیان باشد. در مورد شرکت‌هایی که فروش کل آن‌ها بیشتر از
500 میلیارد تومان است و سهم دانش‌بنیان این فروش از50 درصد کمتر است، شرکت برنامه‌ی عملیاتی مشخصی برای رشد تولید محصولات/خدمات دانش‌بنیان خود داشته باشد؛ به گونه‌ای که سهم فروش محصولات/خدمات دانش‌بنیان در کل سبد فروش شرکت دست کم 2 برابر شده و از 10 درصد فروش کل نیز بیشتر شود.

- شرکت نباید تسهیلات جاری مشابه در فرایند پرداخت در صندوق نوآوری و شکوفایی داشته باشد.

- شرکت توان تامین حداقل 30 درصد از منابع نقدی مورد نیاز طرح را دارا باشد.

- در صورتی‌که شرکت قبلاً از تسهیلات صندوق (به صورت مستقیم یا با اخذ معرفی‌نامه) استفاده کرده باشد، اثر دریافت این خدمات در توسعه و رشد شرکت قابل احراز باشد.

 

2. تسهیلات قابل ارائه

هدف از این فراخوان، تامین هزینه‌های سرمایه ثابت مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان برای ایجاد/توسعه خط تولید محصولات/خدمات دانش‌بنیان خود (از قبیل تجهیزات تولید، تجهیزات آزمایشگاهی، تأسیسات و ...) است. این تسهیلات با دوره اجرای حداکثر 18 ماه و دوره تنفس و بازپرداخت حداکثر 48 ماه تا سقف هر فقره 100 میلیارد تومان و با امکان استفاده از ضمانت نامه اعتباری صندوق در دریافت تسهیلات از طریق بانک های عامل پرداخت می‌شود.

 

   3. نکات حائز اهمیت 

 - مشخصات دقیق تسهیلات بر اساس ارزیابی کارشناسی تعیین شده و با در نظر گرفتن مبلغ تسهیلات و بانک‌پذیری متقاضی، از طریق  عملیات داخلی صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق‌های پژوهش و فناوری یا شبکه بانکی همکار پرداخت می­شود.

در صورتی که شرکت برنامه‌ی عملیاتی مشخصی برای افزایش دست کم 3 برابری ظرفیت تولید محصولات/خدمات دانش‌بنیان خود را داشته باشد، در اولویت تخصیص منابع قرار خواهد گرفت و تضامین مورد نیاز دریافت تسهیلات نیز یک سطح تسهیل خواهد شد.

- در صورتی که طرح­ شرکت مرتبط با زیست فناوری، هوش مصنوعی و میکروالکترونیک یا موضوعات کاربردی بهره­وری انرژی، مدیریت منابع آبی و امنیت غذایی باشد، در اولویت تخصیص منابع قرار خواهد گرفت و تضامین مورد نیاز نیز تسهیل خواهد شد.

- در مواردی که امکان ساخت و تأمین تجهیزات مورد نیاز خط تولید در داخل کشور وجود داشته باشد، اولویت تخصیص تسهیلات با خرید داخلی است.

 

     

 

         4. اطلاعات تکمیلی

- ارزیابی درخواست شرکت‌ها بر مبنای اطلاعات ارائه‌شده انجام می‌شود و لذا هرچه اطلاعات ارائه شده از سوی متقاضی، کامل‌تر و دقیق‌تر باشد، ارزیابی و تصمیم‌گیری در صندوق سریع‌تر و با کیفیت‌تر انجام خواهد شد. از این رو تکمیل دقیق کاربرگ‌ها و همکاری در فرایند ارزیابی از اهمیت زیادی برخوردار است. 

- در مورد محصولاتی که لازم است قبل از تولید انبوه، مرحله تولید آزمایشی را طی کرده و مجوزهای قانونی/تأییدیه­های عملکرد مربوطه را اخذ کرده باشند، پرداخت تسهیلات منوط به تحقق این موضوعات است.

- در پرداخت تسهیلات از طریق بانک‌ها، یکی از شاخص‌های مهم نسبت «سرمایه ثبتی شرکت متقاضی به میزان تسهیلات» است. این نسبت باید دست کم 10 درصد باشد. به بیان دیگر، از نظر بانک‌ها، یک شرکت حداکثر می‌تواند تا 10 برابر سرمایه ثبتی خود تسهیلات دریافت کند. لذا پیشنهاد می‌شود شرکت‌های متقاضی باتوجه به این الزام، نسبت به اصلاح سرمایه ثبتی خود متناسب با میزان تسهیلات اقدام کنند.

 

         5. مدارک و مستندات

- داشتن نمونه اولیه با عملکرد و بازده اثبات شده و تأییدیه ­ها

- تکمیل کاربرگ‌های مربوطه که شامل اطلاعات زیر است:

. معرفی محصول/خدمت دانش‌بنیان، مشخصات فنی و کاربردهای آن

. برنامه عملیاتی اجرای طرح

. روند فروش گذشته و برنامه تولید شرکت در سال‌های آتی بهره‌برداری

. فهرست هزینه‌های انجام‌شده و مورد نیاز اجرای طرح به تفکیک سرفصل هزینه‌ها

.مستندات هزینه­های موردنیاز (پیش‌فاکتورهای معتبر و به روز، فاکتورهای خرید اخیر و ...)

.تأییدیه‌ها و مجوزهای اخذ‌شده و مورد نیاز برای تولید و فروش

.ظرفیت خط موجود و آتی درخصوص طرح­های توسعه­ای

 

- معرفی وثایق متناسب با درخواست ارائه‌شده

- ارائه گزارش امکان‌سنجی تهیه‌شده در مراجع معتبر در صورت وجود

- ارائه‌ی اظهارنامه‌ی مالیاتی و صورت مالی حسابرسی‌شده‌ی 3 سال اخیر

- ارائه‌ی اطلاعات فروش فصلی

- تکمیل فرم اثربخشی تسهیلات دریافتی قبلی از صندوق (به صورت مستقیم یا با اخذ معرفی‌نامه) در صورت شمول

ارائه سایر مدارک و مستندات مورد نیاز ارزیابی

 

         6. مسیر ثبت درخواست

سامانه غزال (Ghazal.inif.ir) > میزکار > تسهیلات >  توسعه محصول و تأمین زیر ساخت > تسهیلات تولید صنعتی

 
 
 

 

میز خدمت صندوق نوآوری و شکوفایی (42170120-021) در ساعات اداری پاسخگوی سوالات و ابهامات شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد بود.