ناشر منبع

null توسعه زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ با بهره‌مندی از اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید دانش بنیان
13:45
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی مطرح کرد؛

توسعه زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ با بهره‌مندی از اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید دانش بنیان

همایش نقشه راه بهره‌مندی از مشوق‌های اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، صبح امروز اول اردیبهشت 1404 با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و دیگر فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر سیاوش ملکی‌فر معاون توسعه صندوق نوآوری در این همایش ضمن تشریح چگونگی شکل‌گیری صندوق نوآوری و رسالت اصلی آن عنوان کرد: صندوق نوآوری متولد قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان است که با سرمایه 3 همتی جهت تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز به فعالیت کرده است. 

وی با اشاره به تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و تاثیر آن در افزایش سرمایه صندوق نوآوری افزود: قانون دوم مصوب شده در حوزه دانش‌بنیان(قانون جهش تولید دانش‌بنیان) در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان وضع شد که باعث افزایش سرمایه صندوق نوآوری شده است. بعد از گذشت بیش از یک دهه از فعالیت صندوق، سرمایه 50 همتی برای آن مصوب شده است که در حال حاضر حدود 21 همت از این سرمایه را در اختیار داریم.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به محدود بودن سرمایه این صندوق در جهت تامین مالی تمامی شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور خاطرنشان کرد: با افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان منابع صندوق نوآوری به تنهایی نمی‌توانست نیازهای مالی دانش‌بنیان‌های کشور را تامین کند، به همین دلیل با نوآوری‌های مالی و با همکاری سایر بازیگران حوزه تامین مالی (بورس و شبکه بانکی) منابع خود را اهرم کردیم که تاکنون توانسته‌ایم 95 همت خدمات مالی به دانش‌بنیان‌ها ارائه کنیم.

به گفته ملکی‌فر، صندوق نوآوری و شکوفایی به دنبال این است که منابع مالی شرکت‌های بزرگ(شرکت‌های حاضر در بورس که سرمایه ثبتی‌شان یک سی‌ام سرمایه صندوق نوآوری است) که منابع مالی هنگفتی نیاز دارند را با معرفی به بورس تامین کند. در عین حال شرکت‌های متوسط دانش‌بنیان جهت تامین مالی به بانک‌ها و شرکت‌های کوچک‌تر و نوپا نیز به دلیل ریسک بالا در تامین نیازهایشان به صندوق نوآوری مراجعه می‌کنند.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با اشاره به موضوع اعتبار مالیاتی در جهت سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در طرح‌های شرکت‌های دانش‌بنیان تصریح کرد: دولت‌ها در هیچ کجای دنیا به تنهایی خود را موظف به تامین مالی فعالیت‌های تحقیق و توسعه دانش‌بنیان‌ها نمی‌کنند، اما با ارائه یکسری مشوق‌ها نظیر اعتبار مالیاتی به دنبال پوشش این موضوع هستند. ما نیز در قانون جهش تولید دانش‌بنیان اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه را مصوب کردیم. در این زمینه شرکت‌های بزرگی که با خریداری و سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های دانش‌بنیان باعث افزایش سرمایه آنها شوند به اندازه 30 درصد از اعتبار مالیاتی بهره‌مند می‌شوند.

به گفته وی، معافیت مالیاتی به عنوان یک ابزار مهم از قید شرکت‌های دانش‌بنیان خارج  شده و به اندازه ریسک تحقیق و توسعه به شرکت‌ها اعطا می‌شود.

ملکی‌فر در پایان اظهار کرد: شرکت‌های بزرگ می‌توانند با بهره‌مندی از اعتبار مالیاتی که در قانون جهش تولید دانش بنیان پیش‌بینی شده‌ است، به توسعه زنجیره ارزش خود کمک کنند.

ارسال ایمیل