سیر تاریخی قوانین مالی نظام فناوری - کارگروه صندوقهای پژوهش و فناوری کشور
منوی ناوبری
- اسناد و قوانین بالادستی
- اساسنامه نمونه صندوقهای پژوهش و فناوری غیردولتی مصوب هیات وزیران
- اساسنامه نمونه صندوقهای پژوهش و فناوری غیردولتی cvc مصوب هیات وزیران
- سیر تاریخی قوانین مالی نظام فناوری
- قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان و تجاریسازی نوآوری ها
- آیین نامه اجرایی بند (الف) ماده 17 قانون جهش دانش بنیان
- اصلاح آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات تصویبنامه هیات دولت 1401
- ماده 44 قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور
- آییننامه اجرایی ماده 44 قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور
- اولین اصلاحیه آیین نامه اجرایی ماده 44 قانون
- دومین اصلاحیه آیین نامه اجرایی ماده (44) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور
- آیین نامه اجرایی واگذاری مطالبات قراردادی (factoring)
- نگاشت قانونی صندوقهای پژوهش و فناوری غیردولتی
- آییننامه تضمین در معاملات دولتی (ضمانتنامه)
- دستورالعمل اجرایی بند (خ) ماده (4) آیین نامه تضمین معاملات دولتی
- “قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی
- آیین نامه تضمین معاملات مشارکت عمومی - خصوصی
- احتساب هزینه های مالیاتی سود و کامزد پرداختی به صندوقهای پژوهش و فناوری
- قانون مالیات بر ارزش افزوده
- قانون جهش دانش بنیان
- دستورالعمل احراز صلاحیت مدیران عامل و اعضای مصوب هیئت وزیران 1401
- مستندات کارگروه
- الزامات قانونی
سیر تاریخی قوانین مالی نظام فناوری
سیر تاریخی قوانین مالی نظام فناوری
قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی
ماده 100. بهمنظور ایجاد زمینههای مشارکت و سرمایهگذاری بخش غیردولتی و حمایت کمی و کیفی از فعالیت های پژوهشی و فنآوری، بالاخص پژوهشها و فنآوری های کاربردیتوسعهای، دولت مجاز است در تأسیس صندوقهای غیردولتی مشارکت کند و موظف به تقویت صندوق های دولتی موجود میباشد و باید ترتیبی اتخاذ کند که امکان استفاده این صندوق ها از یارانه سود تسهیلات مالی طی سال های اجرای برنامه فراهم شود. اساسنامه صندوق جدیدالتأسیس و آییننامه نحوه مشارکت بخش دولتی، نظام بانکی و بخش غیردولتی در تأمین منابع مورد نیاز آن، جایگاه سازمانی،اهداف و وظایف این صندوق ها به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی کشور و وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری حداکثر ظرف یک سال از تصویب این قانون بهتصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
- ماده 45. دولت موظف است بهمنظور گسترش بازار محصولات دانایی محور و دانشبنیان،تجاری سازی دستاوردهاي پژوهشی و نوآوري و گسترش نقش بخش خصوصی و تعاونی در این قلمرو، اقدام های ذیل را به انجام برساند:
- طراحی و استقرار کامل نظام جامع حقوق مالکیت معنوي، ملی و بینالمللی و پیشبینی ساختارهاي اجرایی لازم.
- تأمین و پرداخت بخشی از هزینههاي ثبت جواز امتیاز علمی (Patent) درسطح بینالمللی و خرید جوازهاي امتیاز علمی ثبت شده داخلی، توسط تولیدکنندگان.
- اتخاذ تدابیر لازم جهت بیمه قراردادهاي پژوهشی، فنی و فعالیتهاي تولیدي وخدماتی که براساس دستاوردها و نتایج یافتههاي پژوهشی داخلی انجام میگیرد.
- حمایت از کلیه پژوهش هاي سفارشی (داراي متقاضی) از طریق پیشبینی اعتباردر بودجه سنواتی، مشروط به اینکه حداقل چهل درصد (40%) از هزینههاي آن را کارفرماتأمین و تعهد کرده باشد.
- توسعه ساختارها و زیربناهاي لازم براي رشد فعالیت هاي داناییمحور در بخش دولتی و خصوصی به ویژه ایجاد و گسترش پارک ها و مراکز رشد علم و فناوري.
- اقدام براي اصلاح قوانین و مقررات و ایجاد تسهیلات لازم جهت ارجاع کار وعقد قرارداد فعالیت هاي پژوهشی و فنی دولت با بخش خصوصی و تعاونی و حمایت از ورود بخش خصوصی و تعاونی به بازارهاي بینالمللی در قلمرو دانش و فناوري.
- اتخاذ تدابیر و راهکارهاي لازم جهت حمایت مالی مستقیم از مراکز و شرکت هاي کوچک و متوسط بخش خصوصی و تعاونی براي انجام تحقیقات توسعهای که منجر به ابداع، اختراع و ارتقاي محصولات و روش ها میشود.
- کمک به تأسیس و توسعه صندوق هاي غیردولتی پژوهش و فناوري.
- پیشبینی تمهیدات و ساز و کارهاي لازم بهمنظور ارزشگذاري و مبادله محصولات نامشهود داناییمحور
ماده 44 قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور
ماده44. متن زیر به انتهای تبصره (1) ماده(5) قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات مصوب1389/08/05اضافه میشود:
به منظور ایجاد زمینههای مشارکت و سرمایهگذاری بخش غیردولتی و حمایت کمی و کیفی از فعالیتهای پژوهشی و فناوری، بالاخص پژوهشها و فناوریهای کاربردی توسعهای، دولت مجاز است در تأسیس صندوقهای غیردولتی پژوهشی و فناوری موضوع ماده(100) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 17/1/1379 مشارکت کند و موظف به تقویت صندوقهای دولتی موجود میباشد و باید ترتیبی اتخاذ کند که این صندوقها مجاز به استفاده از وجوه اداره شده دستگاه های اجرائی و سود تسهیلات مالی باشند. اساسنامه صندوق جدیدالتأسیس و آییننامه مشارکت بخش دولتی، نظام بانکی و بخش غیردولتی در تأمین منابع مورد نیاز آن، جایگاه سازمانی، اهداف و وظایف این صندوقها به پیشنهاد مشترک سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حداکثر ظرف مدت یکسال پس از تصویب این قانون به تصویب هیأت وزیران میرسد.