پیوند
یکشنبههای پیوند
توانمندسازی ایدهپردازان و کمک به تجاریسازی ایدهها |
هر روزه استارتاپها و کسب و کارهای نوپای زیادی برای ارائه خدمات و محصولات جدید به بازار، راه اندازی میشوند. اما تنها چند درصد از آنها میتوانند از مراحل اولیه عبور کنند و جای پای خود را در بازارهای رقابتی محکم کنند و به فعالیت خود ادامه دهند.
یکی از الزامات توسعه کسبوکارهای نوپا، انجام فعالیتهای توانمندسازی با هدف توسعه فناوری است. در راستای توانمندسازی هر چه بیشتر استارتآپها و کاهش احتمال شکست این کسب و کارهای نوپا، نهادهایی به نام شتابدهندهها شکل گرفته اند. شتابدهنده یک سازمان منسجم و مشخص است که افراد و تیمهای دارای طرح نوآورانه و فناورانه را انتخاب و در یک دوره چندماهه به آنها خدماتی از قبیل فضای کاری تجهیز شده، آموزش، مشاوره، مربیگری، سرمایه اولیه و ارتباط با شبکه سرمایهگذاران را ارائه مینماید. هر تیمی که موفق به اتمام دوره شتابدهی گردد، تبدیل به شرکتی نوپا میشود که شتابدهنده به ازای خدمات ارائهشده، معمولاً درصدی از سهام آن شرکت نوپا را از آن خود میکند. درواقع، شتابدهندهها حلقه واسط بین کسبوکارهای نوپا و سرمایهگذاران جسورانه هستند.
فعالیت شتابدهندهها، هزینههای چشمگیری دارد و با ریسکهای مختلفی نیز همراه است. بنابراین در اغلب کشورها، نهادهای دولتی و عمومی، با کمکهای بلاعوض از این نوع فعالیتها حمایت میکنند. صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری از سال 1392 در راستای كمك به تحقق و توسعه اقتصاد دانشبنيان، تكميل زنجيره ايده تا بازار و تجاريسازي نوآوريها، دستاوردهاي پژوهشي و اختراعات و كاربردي نمودن دانش از طريق ارايه كمكها و خدمات مالي و پشتيباني به شركتها و مؤسسات دانشبنيان، فعالیت را آغاز کرده است. از سال 1399 صندوق در راستای تکمیل چرخه ایده تا بازار و کمک به استارت آپها و ایده پردزان قبل از مرحله دانش بنیانی، اقدام به طراحی خدمتی جهت توانمندسازی استارت آپها تحت قالب دوره پیوند نموده است. هدف از برگزاری این رویداد، شناسایی استارتآپها و طرحهای استارتآپی جذاب و توانمند و معرفی آنها به شتابدهندهها (اعم از دانش بنیان یا غیر دانش بنیان) و سایر سرمایهگذاران و فعالین حوزه اکوسیستم استارت آپی و در نتیجه تامین بخشی از هزینههای شتابدهی کسب و کارهای نوپا را به طور بلاعوض تامین می نماید. طی این دوره ایده پردزان و استارت اپهایی که هنوز به مرحله MVP نرسیده اند طی فراخوانی شناسایی شده و فرآیندی به شرح زیر را طی می کنند تا آماده ارائه به شتابدهندهها شوند:
فرآیند «پیوند»
ثبت نام استارتآپها از طریق تکمیل و ارسال کاربرگ به ایمیل peivand@inif.ir
شرکت کنندگان رویداد پیوند
- استارتآپها و دارندگان طرحهای سرمایهپذیری که به دنبال جذب سرمایه بذری، استفاده از خدمات توانمندسازی بلاعوض، استفاده از شبکه ارتباطی صندوق با شتابدهندهها، بهرهمندی از تسهیلات صندوق هستند.
- فناوران، پژوهشگران، دانشجویان، اعضای هیات علمی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، مخترعان و یا تیمهای تحقیقاتی علاقمند به کارآفرینی
- شتابدهندههای دانش بنیان و غیر دانش بنیان
- شرکتهای ارائه دهنده خدمات واسطه گری و تسهیل گری فناوری
- سرمایهگذاران جسور(خطرپذیر)، از جمله صندوقهای پژوهش و فناوری، صندوقهای جسورانه بورسی، سرمایهگذاران شرکتی (CVCها)، سایر صندوقها و سرمایهگذاران علاقمند به سرمایهگذاری جسورانه
- نمایندگان صندوق نوآوری و شکوفایی، به عنوان تسهیلگر و با هدف ارائه خدمات مالی و توانمند سازی و شبکه سازی
- خریداران و مشتریان بالقوه محصولات و خدمات استارتآپها و طرحهای سرمایهپذیر، از جمله نمایندگان دستگاههای دولتی، نهادهای عمومی و یا صنایع بزرگ کشور که علاقمند به خرید/حمایت از محصولات و خدمات نوآورانه در حیطه ماموریت خود هستند.
- سایر بازیگران زیستبوم نوآوری کشور، از جمله سازمانها و نهادهای حامی، سیاستگذار، تنظیم مقررات و ...
- سایر افراد یا استارتآپهای علاقمند، که با هدف یادگیری در این رویداد شرکت میکنند.
فراخوانهای در جریان پیوند
- دارو
- شهر هوشمند
- علوم شناختی
- فناوری اطلاعات
- اینترنت اشیا
- سلامت
- آموزش
سوالات متداول
- منظور از استارتآپ یا طرح چیست؟
منظور از استارتآپ یا طرح اولیه، یک فرد یا گروه خلاق و نوآور است که دارای ایده و طرح با مدل کسب و کار اولیه و یا پروپزال پژوهشی در اختیار دارند.. - من یک استارتآپ/دارنده طرح و ایده هستم. آیا میتوانم مستقیماً از صندوق نوآوری و شکوفایی سرمایه بذری جذب کنم؟
خیر. تسهیلات مالی صندوق برای استارت آپها فقط ار طریق شتابدهندهها به استارتآپها تعلق می گیردو. در واقع فقط در صوزتی تسهیلات سرمایه بذری به استارتآپها تعلق میگیرد که ذیل شتابدهندههای دانش بنیان باشند.
- من یک استارتآپ یا دارنده طرح هستم. برای حضور در پیوند باید چه کنم؟
استارتآپها یا دارندگان طرح از سراسر کشور، و در تمام حوزههای صنعت و فناوری میتوانند در این فراخوان شرکت کنند. برای این منظور، کافی است کاربرگ و فایل اکسل مربوطه را از انتهای صفحه دانلود و تکمیل نموده و به آدرس ایمیلpeivand@inif.ir ارسال و طرح سرمایهپذیر خود را ثبت کنید. در صورتی که نتیجه ارزیابی طرح در صندوق نوآوری و شکوفایی مثبت باشد، از شما برای حضور در یکی از پیوند و معرفی استارتآپ یا طرح خود دعوت خواهد شد. به خاطر داشته باشید که حضور شما در پیوند و معرفی طرح شما توسط خودتان، مستلزم گذراندن یک کارگاه آموزشی و تدوین مدل کسب و کار کامل است که توسط صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار میشود. بدون حضور در این کارگاههای آموزشی مجاز به معرفی استارتآپ یا طرح خود نخواهید بود. - آیا پیوند در دوره شیوع کرونا هم برگزار میشود؟
بله، حضور در پیوند همزمان با شیوه حضوری، به شیوه وبیناری/مجازی نیز ممکن است. اغلب شرکتکنندگان پیوند، و حتی استارتآپهایی که طرحهای خود را ارایه میکنند، از طریق وبیناری/مجازی در رویداد حضور دارند. هیچ ضرورتی برای حضور فیزیکی در صندوق نوآوری و شکوفایی وجود ندارد. - آیا امکان دسترسی به آرشیو تصویری یا ویدیویی پیوند قبلی وجود دارد؟
بله، آرشیو تصویری و ویدیویی پیوند قبلی از طریق سایت صندوق در دسترس کلیه علاقمندان است. - حضور در پیوندچقدر هزینه دارد؟
حضور در پیوند، کاملا آزاد و رایگان است و هیچ محدودیتی ندارد. تنها کافیست قبلاً از هر پیوند، برای حضور در آن ثبت نام کنید. - در هر پیوند چه طرحها یا استارتآپهایی معرفی میشوند؟
هر پیوند، یک موضوع یا محور خاص دارد و تلاش میشود که هر پیوند، تنها استارتآپها و طرحهای همان حوزه معرفی شوند. - آیا شتابدهندههای غیردانشبنیان نیز میتوانند از استارت آپهای رویداد پیوند صندوق نوآوری و شکوفایی جذب کنند؟
پاسخ: بلی
- آیا شتابدهندههای غیردانشبنیان نیز میتوانند از تسهیلات پیوند صندوق نوآوری و شکوفایی بهره مند شوند؟
پاسخ: خیر، شرکتهای غیردانشبنیان، اعم از شرکتهای فناور (به معنای شرکتهای مستقر در پارکها و مراکز رشد)، شرکتهای خلاق (مورد تایید دبیرخانه برنامه توسعه زیست بوم شرکتهای خلاق معاونت علمی)، شرکتهای نوآفر (به معنای استارتآپهای مورد تایید سازمان فناوری اطلاعات) و ... نمیتوانند از این خدمت صندوق بهرهمند شوند. منظور از شرکتهای دانشبنیان، شرکتهایی هستند که به تایید کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانشبنیان رسیدهاند. لذا پیشنهاد می شود شرکتهای مذکور در فرآیند ارزیابی و اخذ رتبه دانش بنیانی قرار گیرند.
- آیا شرکت دانشبنیان متقاضی میتواند تیم (اعم از یک یا چند پژوهشگر، فناور، دانشجو یا عضو هیات علمی) به صندوق معرفی نماید؟
پاسخ: بله. در سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی امکان معرفی افراد یا تیمهای استارت آپی مستعد توسط شرکتهای دانشبنیان و غیر دانش بنیان وجود دارد. اما پروپزال ارسالی این افراد یا تیمها همراه با پروپوزالهای دریافتی از سایر افراد یا تیمها ارزیابی میشود.
- آیا دانشجویان، اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی، پژوهشگران و فناوران مستقل، مخترعان و سایر افراد حقیقی میتوانند برای دریافت این خدمات در سایت یا سامانه غزال صندوق ثبت نام کنند؟
پاسخ: بله
- مالکیت فکری و امکان بهرهبرداری اقتصادی از نتایج طرحها چگونه بین شتابدهنده و فناوران و پژوهشگران تقسیم میشود؟
پاسخ: شتابدهنده و فناور/پژوهشگر (مجری تحقیق) باید در هنگام انعقاد توافقنامه 2جانبه با حضور صندوق، یک پیوست «مالکیت فکری» امضا کنند که مالکیت فکری و بهرهبرداری از نتایج و دستاوردهای طرح را تعیین تکلیف میکند و حقوق معنوی دو طرف را تضمین و حفاظت میکند. توافق دو طرف در خصوص مالکیت فکری لازم و ضروری است، اما صندوق مداخلهای در میزان سهم دو طرف ندارد.
- آیا نوع شرکت دانشبنیان (نوپا و تولیدی، نوع 1 و 2) تفاوتی در بهرهمندی از کمکهزینه تحقیق و توسعه ایجاد میکند؟
پاسخ: خیر.
- آیا نوع شخصیت حقوقی شرکت دانشبنیان (سهامی خاص، سهامی عام یا ...) تاثیری در تفاوتی در بهرهمندی از کمکهزینه تحقیق و توسعه ایجاد میکند؟
پاسخ: خیر.
- برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص پیوندبا چه کسی تماس بگیرم؟
سرکار خانم صلحخواه (42170623) به عنوان مسئول برگزاری پیوند ، در روزها و ساعات اداری پاسخگوی سوالات شما در خصوص پیوند خواهد بود.
کاربرگ ثبتنام پیوندها(کلیک کنید)
جهت ارسال کاربرگها: peivand@inif.ir