بهرهمندی 71 درصد دانشبنیانهای استان اردبیل از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی
بهرهمندی 71 درصد دانشبنیانهای استان اردبیل از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی
نشست مشترک رییس صندوق نوآوری و شکوفایی و استاندار اردبیل عصر سهشنبه دوم اردیبهشت 1404 برگزار شد و همزمان، تفاهمنامه همکاری مشترک با هدف توسعه حمایت از زیستبوم نوآوری اردبیل به امضای مسئولان دو نهاد رسید.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، این نشست با حضور دکتر مسعود امامی یگانه استاندار اردبیل، دکتر محمدصادق خیاطیان رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، جمعی از معاونان و مدیران صندوق نوآوری و مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل عصر سهشنبه دوم اردیبهشت 1404 در محل صندوق نوآوری برگزار شد.
ضرورت افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان استان اردبیل
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست گفت: استان اردبیل از جمله استانهایی است که توجه ویژهای به حوزه دانشبنیان دارد. در استانهایی که حوزه دانشبنیان مورد توجه و حمایت جدی (از سوی مسئولان استان) قرار گرفته است، شاهد اتفاقات بسیار خوبی هستیم که یکی از این دستاوردها، کمک به حفظ و نگهداشت نخبگان در استان است.
وی افزود: در صندوق نوآوری و شکوفایی تلاش میکنیم از ظرفیت شبکه همکاران برای تأمین مالی بهتر شرکتهای دانشبنیان استفاده کنیم. صندوقهای پژوهش و فناوری غیردولتی یکی از بازوهای اجرایی صندوق در استانها محسوب میشوند و به شرکتهای دانشبنیان نوپا و کوچک، خدمترسانی میکنند.
خیاطیان با اشاره به ضریب نفوذ 66.2 درصدی صندوق نوآوری در سطح کشور گفت: ضریب نفوذ صندوق در سطح استان اردبیل 71 درصد است. معتقدیم تعداد شرکتهای دانشبنیان استان (56 شرکت) بسیار کم است. با توجه به ظرفیت بالای استان اردبیل (از حیث نیروی انسانی متخصص و مراکز علمی و دانشگاهی)، ضرورت دارد که تعداد شرکتهای دانشبنیان استان با یک برنامهریزی دقیق، افزایش پیدا کند. همچنین تعداد 300 شرکت فناور در سطح استان مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در همکاری مشترک با صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل و با حمایت از این شرکتهای فناور، زمینه تبدیل شدن حداقل یک سوم آنها به شرکتهای دانشبنیان ظرف چند سال آینده را فراهم کنیم.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: تعامل صندوق با استانها اغلب از طریق صندوقهای پژوهش و فناوری صورت میگیرد و هرچقدر سرمایه و عملکرد صندوق بیشتر باشد، تعامل ما با این صندوقها بیشتر خواهد بود. سرمایه صندوق پژوهش و فناوری اردبیل درحال حاضر 30 میلیارد تومان است و در صورت افزایش سرمایه صندوق به 100 میلیارد تومان، همکاری میان صندوق نوآوری و صندوق استان نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به موضوع اعتبار مالیاتی در قانون جهش تولید دانشبنیان گفت: این موضوع ظرفیت بسیار خوبی است که شرکتهای بزرگ براساس ضوابط مشخصشده میتوانند از آن بهرهمند شوند. شرکتهای بزرگ استان اردبیل میتوانند مالیات خود را طبق قانون در اختیار صندوق نوآوری قرار دهند و ما نیز بخشی از مالیات دریافتی را در «حوزه دانشبنیان خود استان» سرمایهگذاری میکنیم که این اقدام، به توسعه زیستبوم اردبیل کمک شایانی خواهد کرد.
خیاطیان خاطرنشان کرد: به استانهایی که ظرفیت خوبی در یکی از حوزههای اولویتدار صندوق دارند، پیشنهاد میکنیم برنامه مشخصی را در این زمینه تدوین و به صندوق اعلام کنند. استان اردبیل در حوزه امنیت غذایی که جزو اولویتهای مهم صندوق نوآوری است، از ظرفیت بسیار خوبی برخوردار است و میتواند برنامه مشترکی را با صندوق نوآوری و شکوفایی اجرا کند.
فعالیت 356 شرکت دانشبنیان و فناور در استان اردبیل
استاندار اردبیل در این نشست ضمن تقدیر از حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکتهای دانشبنیان استان گفت: ظرفیت بسیار خوبی به لحاظ نیروی انسانی تحصیلکرده و مراکز علمی- دانشگاهی در استان اردبیل وجود دارد. حمایت از حوزه دانشبنیان، جزو برنامههای جدی دولت و تأکیدات اصلی رییس جمهور در نشست با استانداران است.
وی تصریح کرد: حمایت از شرکتهای دانشبنیان و فناور استان، در دستور کار جدی استانداری اردبیل قرار دارد. درحال حاضر تعداد 56 شرکت دانشبنیان و 300 شرکت فناور در سطح استان مشغول فعالیت هستند که این ظرفیت قطعا باید افزایش پیدا کند. آمادگی داریم در همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی، برنامههای مشترکی را برای توسعه زیستبوم نوآوری استان اجرا کنیم.
در بخش دیگری از این نشست، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استانداری اردبیل، گزارشی از وضعیت زیستبوم استان، فعالیت شرکتهای دانشبنیان و فناور و همچنین برنامه احداث برج نوآوری این استان را ارائه کرد.
امضای تفاهمنامه همکاری میان صندوق نوآوری و شکوفایی و استانداری اردبیل
همچنین در این نشست، تفاهمنامه همکاری مشترک میان صندوق نوآوری و شکوفایی و استانداری اردبیل با هدف فراهمآوردن زمينه همكاریهای سازنده برای حمایت از توسعه فناوریها، محصولات و خدمات فناورانه و نیز توسعه زیستبوم نوآوری این استان، به امضای مسئولان دو نهاد رسید.
همکاری در زمینه اجرای طرحهای راهبردی در استان با تکیه بر ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و فناور، کمک به جذب منابع نهادهای مالی به ویژه بانکها و تزریق آن به زیستبوم فناوری و نوآوری استان، طراحی مدل تامین مالی نوآوری با رویکرد اهرمیسازی منابع مالی صندوق و مجموعه استانداری با استفاده از ظرفیتهای قانون جهش تولید دانشبنیان از جمله محورهای تفاهمنامه مشترک میان صندوق نوآوری و استانداری اردبیل است.