ناشر منبع

null فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «توسعه دانش فنی بیوبانک ارگانویید و تومورویید در سرطان مثانه»
09:48
با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به سفارش یک تیم پژوهشی منتشر شد؛

فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «توسعه دانش فنی بیوبانک ارگانویید و تومورویید در سرطان مثانه»

یکصدونودوسومین فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «توسعه دانش فنی بیوبانک ارگانویید و تومورویید در سرطان مثانه با هدف غربال‌گری داروی lapatinib» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به سفارش یک تیم پژوهشی از دانشگاه علوم پزشکی تهران منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، سرطان مثانه چهارمین سرطان کشنده از لحاظ شیوع است به طوری که بر اساس اطلاعات انجمن سرطان آمریکا، سال گذشته 17000  تشخیص جدید از این نوع سرطان فقط در ایالات متحده گزارش شده است. در حال حاضر یکی از رایج‌ترین درمان‌ها برای این بیماران، تیمار با سیس‌پلاتین و جمسایتیبین است. متأسفانه این درمان تنها در %25 بیماران نتیجه‌بخش است؛ بنابراین اکثر بیماران بدون دریافت اثر مثبت، تنها با اثرات سمی جانبی داروها مواجه می‌شوند.

از سوی دیگر تبدیل اطلاعات پیش‌بالینی به بالینی با روش‌های مرسوم، مانند رده‌های سلولی و حیوانات آزمایشگاهی، برای تصمیم‌گیری در خصوص کارآمدی یک دارو کافی نیست و بسیاری از داروهایی که با این روشها مورد تأیید قرار گرفتند در کارآزمایی‌های بالینی گسترده با شکست مواجه می‌شوند. در طول سال‌های اخیر، محققان مختلف با استفاده از قدرت سلول‌های بنیادی بالغ، قادر به ایجاد ساختارهایی از بافت بدن انسان در محیط آزمایشگاه شده‌اند. ساختارهای کشت داده شده مشابه با بافت نرمال بدن، ارگانوئید و ساختارهای مشابه با بافت سرطانی، توموروئید نامیده می‌شوند.

این بافت‌ها که حاصل تجمع و تکثیر سلول‌های بنیادی در ساختاری سه بعدی هستند، به محققان در انجام سریع‌تر و دقیق‌تر تحقیقات پیش‌بالینی کمک به‌سزایی می‌کنند. این ساختارها در شبیه‌سازی ساختار مولکولی بیماران مبتلا به سرطان با درصد خطای بسیار پایین، غربال‌گری دارو و انتخاب روش درمان صحیح توسط پزشک بسیار کمک‌کننده هستند. هدف از این پژوهش، بومی سازی کامل فناوری کشت و نگهداری ارگانوئید توموری مثانه در ایران است. از دیگر اهداف این پژوهش میتوان به ایجاد بیوبانک ۱۰۰ درصد ویژگی‌یا‌بی شده، بررسی اثر‌بخشی دارو در کاهش زنده‌مانی توموروئیدها، مقایسه پاسخ به درمان در مسیر وابسته به دوز دارو با دقت بالای ۸۰ درصد در مقایسه با سایر مدل‌های موجود و بررسی امکان بهبود پاسخ به درمان با استفاده از ترکیب داروهای استاندارد در مقایسه ارگانوئید با توموروئید اشاره کرد. این اهداف با دقت بالای ۸۰ درصد جهت انتقال نتایج به پزشک معالج برای انجام پزشکی شخصی مورد توجه قرار خواهند گرفت.


اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکت‌ها و شتابدهنده‌های دانش‌بنیان مجاز است. پروپوزالی که بیشترین تناسب را با الزامات این نیاز پژوهشی داشته باشد، انتخاب و به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.


گروه‌های پژوهشی و فناور توانمند تا روز یکشنبه 31 فروردین 1404 فرصت دارند پروپوزال و پیشنهاد‌های خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال یا جهت ارتباط با کارگزاری داناشریف با شماره 88486852-021تماس حاصل کنند.


 

ارسال ایمیل