فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری «دستیابی به دانش فنی طراحی و توسعه سامانه نوروفیدبک»
فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری «دستیابی به دانش فنی طراحی و توسعه سامانه نوروفیدبک»
دویستونهمین فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «دستیابی به دانش فنی طراحی و توسعه سامانه نوروفیدبک مبتنی بر رابط مغز و کامپیوتر (BCI) با استفاده از واقعیت مجازی» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به پیشنهاد یک تیم پژوهشی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، سامانه های نوروفیدبک سنتی با محدودیتهایی همراه هستند، از جمله تمرکز صرف بر تغییرات یک یا چند باند فرکانسی الکتروانسفالوگرافی (EEG) و ارائه بازخوردهای ساده و ایستا. این محدودیتها تعامل موثر را با مراجعان کلینیکهای توانبخشی و درمانی، به ویژه کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال نقص توجه/بیشفعالی (ADHD) دشوار میسازد.
در این پژوهش، یک رویکرد نوین مبتنی بر واقعیت مجازی (VR) و رابط مغز و رایانه (BCI) ارائه شده است که با بهرهگیری از شاخصهای پیشرفته EEG مانند آنتروپی،سنکرونیفاز و میکرواستیتهای مغزی، امکان رمزگشایی دقیقتر حالات ذهنی را فراهم میکند. این قابلیت، شناخت گسترده وضعیت ذهنی کاربران را ممکن ساخته و سطح تعامل آنها را افزایش میدهد.به طوری که تغییرات ذهنی کاربر در لحظه پردازش شده و به صورت پویا بر جلوههای صوتی و تصویری VR اعمال میشود. این سطح از انطباق و تعامل، حس غوطهوری بیشتری ایجاد کرده و باعث درگیری عاطفی و شناختی کاربر با محیط میشود که در نهایت به افزایش اثربخشی درمان منجر خواهد شد.
این فناوری با هدف بهبود تجربه کاری و افزایش کارایی درمان در افراد مبتلا به ADHD توسعه یافته است. پیشبینی میشود که بیش از 90 % از کاربران ارتباط عمیقتری با VR تجربه کرده و آن را به روشهای سنتی ترجیح میدهند. همچنین، این سیستم دقتی بیش از 85% در رمزگشایی حالات ذهنی مانند اضطراب،آرامش،تمرکز و انگیزه ارائه میدهد و امکان طراحی سناریوهای درمانی متناسب با نیازهای فردی، از جمله تغییر محیط،تنظیم بازخوردها و کنترل شدت بازیها را فراهم میکند. علاوه بر این،قابلیت ارزیابی لحظهای، تحلیل میزان غوطهوری و شبیهسازی محیطهای درمانی سفارشی نیز در آن گنجانده شده است.
اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکتها و شتابدهندههای دانشبنیان مجاز است. پروپوزالی که بیشترین تناسب را با الزامات این نیاز پژوهشی داشته باشد، انتخاب و به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.
گروههای پژوهشی و فناور توانمند تا روز یکشنبه 31 فروردین 1404 فرصت دارند پروپوزال و پیشنهادهای خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال یا جهت ارتباط با کارگزاری داناشریف با شماره 88486852-021تماس حاصل کنند.