هدف صندوق نوآوری، افزایش سهم دانشبنیانها از اقتصاد کشور است
هدف صندوق نوآوری، افزایش سهم دانشبنیانها از اقتصاد کشور است
در جریان اولین روز از سفر سه روزه هیات اعزامی صندوق نوآوری و شکوفایی به استان خراسان رضوی، معاون توسعه صندوق نوآوری صبح امروز در جمع دانشبنیانهای این استان به معرفی و تشریح خدمات این صندوق پرداخت.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در ادامه سفرهای استانی صندوق نوآوری و شکوفایی، نشست معرفی خدمات این صندوق به شرکتهای دانش بنیان استان خراسان رضوی صبح امروز دوشنبه ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳ با حضور مسئولان صندوق نوآوری برگزار شد.
در این نشست دکتر سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اعلام اینکه امروزه 10 هزار شرکت دانش بنیان در کشور مشغول به فعالیت هستند، به خدمات متنوع صندوق نوآوری به دانشبنیانها اشاره کرد و گفت: صندوق نوآوری با ارائه خدمات متنوع در قالب چهار دسته تسهیلات، ضمانتنامه، سرمایهگذاری و توانمندسازی به شرکتهای دانشبنیان، سعی در توسعه محصولات دانشبنیان و افزایش سهم آنها از اقتصاد کشور دارد.
وی با تصریح این موضوع که صندوق نوآوری و شکوفایی نهاد تامین مالی شرکتهای دانشبنیان است، خاطرنشان کرد: صندوق نوآوری تامین مالی شرکتهای دانشبنیان را وظیفه اصلی خود میداند اما هیچگونه دخل و تصرفی در فرآیند دانشبنیان شدن شما ندارد.
ملکیفر در ادامه با یادآوری این مسئله که این شرکتها نیستند که دانشبنیان میشوند بلکه محصولات آنها است که عنوان دانش بنیانی کسب میکند، گفت: در همین راستا خدمات صندوق نوآوری نیز به دو دسته محصولمحور و شرکتمحور تقسیم میشود. این وامها به بخش دانشبنیان شرکتها اعطاء میشود.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین در خصوص نقش صندوقهای پژوهش و فناوری در زیست بوم نوآوری کشور بیان کرد: برای شرکتهای غیردانشبنیان، نهادهای تامین مالی با عنوان صندوقهای پژوهش و فناوری وجود دارد که سابقه شکلگیری آنها به پیش از تاسیس صندوق نوآوری بازمیگردد. این صندوقها، غیردولتی و خصوصی هستند و قید دانشبنیان هم ندارند که امروزه به ۷۰ صندوق افزایش پیدا کرده است. به عبارت دیگر صندوقهای پژوهش و فناوری نسخه کوچک شده صندوق نوآوری هستند که در سه دسته استانی، تخصصی و دانشگاهی مشغول ارائه خدمات به زیست بوم نوآوری کشور هستند.
به گفته وی، در صندوق نوآوری تلاش میکنیم در قالب سفرهای استانی، با همکاری پارک علم و فناوری و صندوق پژوهش و فناوری استان، تامین مالی شرکتهای دانش بنیان را تسهیل کنیم.
ملکیفر با تشریح خدمات صندوق نوآوری به دانشبنیانها، به خدمت توانمندسازی که مورد استقبال شرکتهای دانشبنیان هم قرار میگیرد اشاره کرد و افزود: خدمت توانمندسازی از خدمات پرطرفدار صندوق نوآوری است که به صورت بلاعوض به شرکتهای دانش بنیان پرداخت میشود و جنبه نقدی ندارد و در ازای یک خدمت به شرکتها اعطا شود. حضور شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاههای مختلف داخلی و بینالمللی یا پرداخت هزینههای دریافت تاییدیهها و استانداردها از جمله خدمات توانمندسازی محسوب میشوند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی هدف اصلی از سفرهای استانی مسئولان صندوق نوآوری را نظارت بر تسهیلات ارائه شده به شرکتهای دانشبنیان و تسهیل در دریافت تسهیلات توسط این شرکتها عنوان کرد و افزود: صندوق نوآوری خود را متعلق به شرکتهای دانشبنیان کوچک و بزرگ میداند و سعی کرده که در زمینه توسعه اقتصاد دانشبنیان و حمایت از شرکتهای دانشبنیان، تلاشهای قابل توجهی انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: صندوقهای پژوهش و فناوری که بازوی صندوق نوآوری در استانها هستند وثیقه تسهیلات را تا سقف ۸ میلیارد تومان فراهم میکنند. به هر اندازه که این شرکتها زودتر با صندوق قرارداد ببندند، وام هم سریعتر به آنها تخصیص داده میشود.