فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «بررسی درهمتنیدگی حالتهای کوانتومی با استفاده از ماشین بردار پشتیبان»
فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «بررسی درهمتنیدگی حالتهای کوانتومی با استفاده از ماشین بردار پشتیبان»
یکصدوهفتادوهفتمین فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «بررسی درهمتنیدگی حالتهای کوانتومی با استفاده از ماشین بردار پشتیبان بر روی سیستمهای کوانتومی IBM» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به سفارش یک تیم پژوهشی از دانشگاه تبریز منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، فناوری کوانتومی به عنوان یک فناوری انقلابی، نه تنها رویکرد کلاسیک استفاده شده امروزی را دگرگون خواهد کرد، بلکه میتواند افقهای جدیدی را در مسیر گسترش دانش و راهحلهای نوآورانه باز کند. حوزههای محاسبات و مخابرات کوانتومی که بیشترین سهم را در اکوسیستم کوانتومی دارند، اساساً بر پایه درهمتنیدگی حالتهای کوانتومی کار میکنند. درهمتنیدگی کوانتومی در حوزه رمزنگاری کوانتومی نقش بهسزایی دارد و به عنوان یک راهکار برای افزایش امنیت ارتباطات الکترونیکی استفاده میشود. همچنین این پدیده به عنوان پایهای برای ساختاردهی الگوریتمهای محاسبات کوانتومی و پردازش اطلاعات در سرعت بالا استفاده میشود. یکی از چالشهای اساسی در فناوریهای کوانتومی، تشخیص اندازهگیری و کلاسبندی درهمتنیدگی حالتهای کوانتومی است.
در این پروژه، با طراحی مدارهای کوانتومی وردشی و همچنین روش یادگیری ماشین کوانتومی، حالتهای کوانتومی از لحاظ جداپذیری و درهم تنیدگی، با استفاده از ۵ هزار داده آموزشی، کلاسبندی خواهند شد.
با استفاده از اجرای الگوریتم روی رایانههای مقیاس متوسط نویزی کوانتومی در شرکت IBM، ماشین کوانتومی آموزش داده خواهد شد و پس از آن ماشین و مدارهای کوانتومی قادر خواهند بود حالتهای کوانتومی جدید را از نظر جداپذیری یا درهمتنیدگی تشخیص دهند. همچنین با استفاده از روش ماشین بردار پشتیبان برای حالت چند کلاسه، میزان درهمتنیدگی بین حالتهای کوانتومی ۲، ۳ و چند کیوبیتی اندازهگیری خواهند شد.
اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکتها و شتابدهندههای دانشبنیان مجاز است. پروپوزالی که بیشترین تناسب را با الزامات این نیاز پژوهشی داشته باشد، انتخاب و به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.
گروههای پژوهشی و فناور توانمند تا روز جمعه 16 آذر 1403 فرصت دارند پروپوزال و پیشنهادهای خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال یا جهت ارتباط با کارگزاری راهبر فناور خیام با شماره تلفنهای 02166580943 و 09009209810 تماس حاصل کنند.