انتشار فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «دستیابی به دانش فنی پوست بازساختی دولایه انسان جهت کاربردهای درمانی»
انتشار فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «دستیابی به دانش فنی پوست بازساختی دولایه انسان جهت کاربردهای درمانی»
یکصدوشصتوپنجمین فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «دستیابی به دانش فنی پوست بازساختی دولایه انسان جهت کاربردهای درمانی» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به سفارش تیم پژوهشی از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، با توجه به نیاز مبرم به بافت جایگزین برای درمان بعضی از بیماران دچار زخمهای مزمن پوستی، توسعه و کاربرد پوست مصنوعی از اهمیت بسزایی برخوردار است. بافت مصنوعی جایگزین پوست، مدلی مشابه پوست طبیعی انسان است که برای تهیه آن، لایهای شبیه به لایه درم (Derims) ایجاد میشود و سپس یک لایه سطحی متشکل از کراتینوسیتهای پوست انسان روی آن تشکیل میشود که در واقع همان لایه اپیدرم (Epidermis) است.
این مدل کاملترین مدل بازسازی شده پوست حاوی سلولهای انسان است که در خارج از کشور تولید شده و برای مقاصد بالینی به طور موثر استفاده میشود. این محصول کاربرد گستردهای در درمان زخمهای عمیق پوستی مانند زخم پای دیابتی (Diabetic foot ulcer;DUF)، زخم وریدی ساق (Venus leg ulcer;VLU) و ترمیم ناحیه اسکار سوختگی دارد و موجب پوشش سریع و کامل نواحی آسیب دیده و در نتیجه، بهبود وضعیت زخم بیمار میشود. همچنین این مدل میتواند کاربرد گستردهای در زمینه تحقیقات مرتبط با بیماریهای پوستی، به ویژه سرطان پوست و آزمایش عوامل آرایشی و دارویی داشته باشد.
خروجی نهایی این فناوری، پوست مصنوعی انسان، بازسازی شده با استانداردهای مناسب و زیست سازگاری بالای 90 درصد است که جهت استفاده بالینی در تعدادی از بیمارن داوطلب مبتلا به زخم دیابتی تولید میشود تا چنانچه نتایج مطالعه بالینی موفقیتآمیز باشند با دریافتهای مجوز لازم، آزمایش پوست مصنوعی در تعداد بیشتری از بیماران داوطلب فراهم شود.
با توجه به نتایج مطالعات گذشته و همچنین زیست سازگاری بالای محصول، انتظار میرود زخم پای دیابتی در مدت حدود 3 تا حداکثر 4 هفته بهبود یابند.
اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکتها و شتابدهندههای دانشبنیان مجاز است. درخواستی که بیشترین تناسب را با الزامات این اکتساب فناوری داشته باشد، انتخاب و به عنوان «مشارکتکننده» برای مذاکرات تکمیلی به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.
گروههای پژوهشی و فناور توانمند تا روز پنجشنبه ۱7 آبان ۱۴۰۳ فرصت دارند پروپوزال و پیشنهادهای خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال و یا جهت ارتباط با کارگزاری داناشریف با شماره ۰۲۱88486498 تماس حاصل کنند.