ناشر منبع

null انتشار فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرحی با عنوان «طراحی و توسعه آنزیم Taq DNA پلیمراز با قابلیت Hot-start Activation»
09:13
با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به پیشنهاد یک تیم پژوهشی منتشر شد؛

انتشار فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرحی با عنوان «طراحی و توسعه آنزیم Taq DNA پلیمراز با قابلیت Hot-start Activation»

 یکصدوشصتمین فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرحی با عنوان «طراحی و توسعه آنزیم Taq DNA پلیمراز با قابلیت Hot-start Activation» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به پیشنهاد یک تیم پژوهشی از پژوهشکده سرطان معتمد منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، یکی از مشکلات اساسی در واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (Polymerase Chain Reaction-PCR)  تکثیر باند‌های غیر اختصاصی است که دلایل بسیاری دارد و یکی از آن‌ها آغاز فرآیند PCR در دما‌های پایین است. اصلی‌ترین مولکول مورد استفاده در این واکنش زنجیره ای، آنزیم Taq DNA پلیمراز است که وظیفه اصلی تکثیر DNA را بر عهده دارد. روش‌های فعالسازی Hot-start (محدود کردن یکی از اجزا تا مرحله گرمایش) به طور فزاینده‌ای برای بهبود عملکرد PCR مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این روش‌ها هدف مسدود کردن فعالیت DNA پلیمراز در دمای پایین است. یکی از راه‌های جذب مهار آنزیم ها، از جمله DNA پلیمرازها، استفاده از آپتامر‌ها است.

 

در این مطالعه در ابتدا آنزیم Taq DNA پلیمراز به صورت نوترکیب و در میزبان باکتریایی تولید می‌شود. پس از تعیین ویژگی و تایید آنزیم Taq DNA پلیمراز از لحاظ کارایی و میزان فرآیندپذیری، آپتامر اختصاصی Taq DNA پلیمراز طراحی و سنتز می‌شود. 

 

در ادامه میزان اتصال آپتامر به آنزیم و امکان Hot-start شدن آنزیم از طریق تست‌های دمایی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در نهایت به منظور طراحی کیت تجاری، فرمولاسیون مستر میکس حاوی Taq DNA پلیمراز Hot-start در دو حالت Taq-man و Syber Green طراحی و بهینه سازی می‌شود. محصول نهایی این طرح آنزیم Taq DNA Polymerase با قابلیت Hot-start به فرم خالص با غلظت ۵unit/µl و در قالب فرمولاسیون مستر میکس Real-Time PCR با غلظت ۱.۲۵unit/۱۰µl می‌باشد. توسعه این روش در ایران می‌تواند پیامد‌های مثبت تجاری و علمی فراوانی به همراه داشته باشد.

 

اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکت‌ها و شتابدهنده‌های دانش‌بنیان مجاز است. درخواستی که بیشترین تناسب را با الزامات این اکتساب فناوری داشته باشد، انتخاب و به عنوان «مشارکت‌کننده» برای مذاکرات تکمیلی به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.

 

گروه‌های پژوهشی و فناور توانمند تا روز سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ فرصت دارند پروپوزال و پیشنهاد‌های خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال و یا جهت ارتباط با کارگزاری خیام با شماره ۰۲۱۶۶۹۴۳۳۵۲ تماس حاصل کنند.


ارسال ایمیل