انتشار فراخوان طرحی با عنوان «ساخت دوربین تصویربرداری سه بعدی انتگرالی با قابلیت تصویربرداری از نمونههای معلق در تله آکوستیکی»
انتشار فراخوان طرحی با عنوان «ساخت دوربین تصویربرداری سه بعدی انتگرالی با قابلیت تصویربرداری از نمونههای معلق در تله آکوستیکی»
یکصدوشصتودومین فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرحی با عنوان «ساخت دوربین تصویربرداری سه بعدی انتگرالی با قابلیت تصویربرداری از نمونههای معلق در تله آکوستیکی» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به پیشنهاد یک گروه پژوهشی از دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، روش تصویربرداری انتگرالی روشی قدرتمند است که تنها با یک بار نوردهی قابلیت تصویربرداری در نور معمولی از نمونههای ساکن و متحرک را فراهم میسازد. این روش نسبت به روشهایی همچون تصویربرداری تمامنگاری دیجیتالی که بر پایه منبع روشنایی همدوس عمل میکنند، برای محدوده بسیار بزرگی از نمونهها قابل استفاده است.
در این روش آرایهای از عدسیهای کوچک مجموعهای از تصاویر دو بعدی که با زاویه دیدهای متفاوت گرفته شده اند را فراهم میکند. صحنههای ثبت شده در این تصاویر بسته به موقعیت عدسی مربوطه دارای چشم انداز متفاوت است. تصویر و اطلاعات سه بعدی از بازسازی و پردازش عددی این تصاویر با استفاده از رایانه، در رهیافت اپتیک هندسی و یا اپتیک موجی به دست میآید. بدیهی است هم در میکروسکوپی تمام نگاری دیجیتالی و هم تصویربرداری انتگرالی در بسیاری از موارد نمونه در یک نقطه بی حرکت و ثابت نیست و امکان حرکت یا چرخش دارد؛ مثلا مواد شناور در مایعات، سلولها و مواد زیستی و یا ریزگردها در هوا همواره در حال حرکت هستند.
در چنین مواردی نمونه میبایست با روشی بیحرکت نگه داشته شود. یک روش بسیار مناسب برای ثابت نگه داشتن نمونهها در این محدوده ابعادی، تلهاندازی آکوستیکی است. در این طرح، ابتدا چیدمان هر دو روش به صورت جداگانه طراحی میشود. سپس روشهای عددی بازسازی تصاویر سه بعدی در تمام نگاری انتگرالی از نمونههای ۱۰۰ میکرومتری تا ۲ سانتیمتری و روابط گرافیکی کنترل تلههای آکوستیکی برای نمونههای ۱۰ میکرومتری تا ۵ میلیمتری طراحی و تصاویر و رزولوشن عرضی ۱۰ میکرومتر ثبت میشوند و در نهایت کیفیت و وضوح تصاویر به دست آمده از نمونه اولیه ساخته شده با نمونههای تجاری مشابه قابل مقایسه خواهند شد.
اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکتها و شتابدهندههای دانشبنیان مجاز است. درخواستی که بیشترین تناسب را با الزامات این اکتساب فناوری داشته باشد، انتخاب و به عنوان «مشارکتکننده» برای مذاکرات تکمیلی به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.
گروههای پژوهشی و فناور توانمند تا روز دوشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۳ فرصت دارند پروپوزال و پیشنهادهای خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال و یا جهت ارتباط با کارگزاری با شماره تلفن ۰۲۱۶۶۹۴۳۳۵۲ تماس حاصل کنند.