ناشر منبع

null پذیرش هیات تجاری و فناوری چین و مذاکره با شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با حمایت صندوق نوآوری
13:07

پذیرش هیات تجاری و فناوری چین و مذاکره با شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با حمایت صندوق نوآوری

چهل‌وپنجمین رویداد «یک‌شنبه‌های صادراتی» صندوق نوآوری و شکوفایی با موضوع پذیرش هیات تجاری از کشور چین برگزار شد؛ در این رویداد تجار چینی به رایزنی و مذاکره با شرکت‌های دانش بنیان ایرانی پرداختند.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در این رویداد که همزمان با پذیرش هیات تجاری از دو کشور ارمنستان و قزاقستان برگزار شد، هیات تجاری و فناوری چین با محصولات و توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان ایرانی آشنا شدند. 
در آغاز این نشست، دکتر مرضیه شاوردی، مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی با تشریح زیست‌بوم فناوری در ایران، گفت: اکوسیستم نوآوری هر کشور دربردارنده نهادهای مختلفی است که نو‌آوری را در همراهی همدیگر در کشورهای مختلف همراه می‌کنند. از دانشگاه‌ها، مراکز رشد و شتابدهنده‌ها گرفته تا شرکت‌های فناور و نوآور و شرکت های بزرگی که وارد بازار بورس می‌شوند.
شاوردی در ادامه صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارت علوم را  سه نهاد دولتی عنوان که در حال ارائه خدمات، راهبردها و حمایت‌های سیاستی در زیست‌بوم نوآوری ایران هستند و گفت: این نهادها در کنار همدیگر و با توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، ارتقاء ایران در شاخص جهانی نوآوری را ممکن کرده‌اند.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه  رتبه ایران در سال 2015 در شاخص جهانی نوآوری 106 بوده که این رتبه در سال 2022 به 53 رسیده است. امروز نزدیک به هزار دانشگاه در ایران فعالیت می‌کنند و دانشجویان را در رشته‌ها و گرایش‌های متفاوتی آموزش می‌دهند. در کنار دانشگاه‌ها نیز، مراکز رشد و پارک های علم و فناوری حضور دارند که نقش خود را زیست‌بوم بازی می‌کنند. امروز زیست‌بوم نوآوری ایران 236 مرکز رشد و 52 پارک علم و فناوری دارد . تعداد شرکت‌های فناوری که در پارک‌های علم و فناوری مستقر هستند به بیش از 11 هزار شرکت می‌رسد. 
وی در ادامه مهم‌ترین نهاد تامین مالی نوآوری در زیست‌بوم فناوری کشور را صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد و گفت: در سال 2022 بیش از 4 هزار طرح فناورانه در صندوق مصوب شده و بیش از 400 میلیون دلار منابع مالی برای تامین مالی این پروژه‌ها از سوی صندوق صرف شده است. در کنار صندوق نوآوری نیز بیش از 60 صندوق پژوهش و فناوری برای تامین مالی نوآوری فعالند. 
شاوردی همچنین با اشاره به اینکه تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی اکنون به 8 هزار و 470 شرکت می‌رسد، گفت: این شرکت‌ها در 9 حوزه متفاوت فناوری فعالیت می‌کنند.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: در نتیجه فعالیت‌های صندوق نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی توانسته‌اند حضور خوبی در بازار چین داشته باشند. نمایشگاه محصولات دائمی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در شهر سوژو راه‌اندازی شده است و علاوه بر آن اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری و جلسات B2B میان شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی نیز در دستور کار بوده است. علاوه بر این شرکت‌های دانش‌بنیان ایران در نمایشگاه‌های متفاوت و مختلف چین از جمله نمایشگاه‌های نانو و پلاست حضور خواهند داشت.
وی در پایان گفت: تاکنون محصولات فناورانه مختلفی از ایران در حوزه ماشین‌آلات پیشرفته و نانو به چین صادر شده است.


 

ارسال ایمیل