تامین مالی رشد تولیدات دانشبنیان (حداقل رشد 40 درصدی)(رشد)
در راستای تحقق شعار سال صندوق نوآوری و شکوفایی در نظر دارد به منظور رشد تولید و فروش شرکت های دانش بنیان و تقویت اثر گذاری آن ها در اقتصاد کشور، برنامهی رشد تولید شرکتهای دانش بنیان را با هدف کمک به افزایش تولید و فروش این شرکت ها به شرح این فراخوان اجرا کند.
1.دامنه شمول
شرکت های دانش بنیان دارای تمامی شرایط زیر، مخاطب این فراخوان هستند.
- فروش کل شرکت در سال 1403 ( بر اساس گزارشهای معاملات فصلی/صورتهای مالی) بیشتر از 50 میلیارد ریال باشد.
- کلیه شرکتهای دانش بنیان که در آخرین صورت مالی حسابرسی شده و یا اظهارنامه مالیاتی خود دارای فروش رسمی محصول دانش بنیان بوده و یا دارای قرارداد معتبر موثر برای فروش محصول دانش بنیان طی سال آتی هستند.
- شرکت برنامه عملیاتی مشخصی برای رشد فروش حداقل 40% در یک سال آتی پس از دریافت تسهیلات داشته باشد.
- در صورتیکه شرکت قبلاً از خدمات تسهیلاتی صندوق (به صورت مستقیم یا با اخذ معرفینامه) استفاده کرده باشد، اثر دریافت این خدمات در توسعه و رشد شرکت قابل احراز باشد..
2.خدمات قابل ارائه
تسهیلات رشد تولید/ تأمین مالی قرارداد: شرکتها برای تأمین هزینههای جاری (سرمایه در گردش) تولید (از قبیل مواد اولیه، دستمزد، برونسپاری و ...) و کسری نقدینگی مورد نیاز اجرای قراردادهای مرتبط با محصولات/خدمات دانش بنیان خود می توانند از تسهیلات با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار با بازپرداخت حداکثر 12 ماهه تا سقف 1000 میلیارد ریال از طریق بانک های عامل صندوق و شرکت هایی که بانک پذیر نبوده تسهیلات با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار با بازپرداخت حداکثر 18 ماه (با لحاظ نمودن حداکثر 6 ماه تنفس) تا سقف 500 میلیارد ریال از طریق منابع صندوق نوآوری و شکوفایی بهره مند شوند.
توجه:
- شرکت هایی که امکان تأمین تضامین مورد نظر بانک ها را ندارند میتوانند از "ضمانتنامه اعتباری" صندوق به عنوان تضمین استفاده کنند.
- شرکتهای دانش بنیان فعال در زمینه حوزههای فناوری اولویت دار (هوش مصنوعی، میکروالکترونیک و بیوتکنولوژی) و یا کاربردهای اولویت دار (بهرهوری انرژی، انرژی های تجدید پذیر، آب و امنیت غذایی) و یا شرکت هایی که دارای طرح های توسعه ای یا ایجادی که جدیدا تکمیل شده و برای اولین بار تولید انبوه خواهند داشت، از لحاظ زمان ارزیابی در اولویت قرار دارند و سطح تضامین آنها یک سطح تسهیل خواهد شد.
3.زمان بندی فراخوان
ثبت تقاضا از اول اردیبهشت ماه 1404 تا پایان سال جاری در سامانه غزال امکان پذیر است.
4.اطلاعات تکمیلی
- ارزیابی تقاضاها بر مبنای اطلاعات ارائه شده توسط شرکت انجام میشود و هر چه اطلاعات ارائه شده دقیقتر و کاملتر باشد به تصمیم گیری بهتر و سریعتر کمک می کند. از این رو تکمیل دقیق کاربرگ های تقاضا و همکاری در فرایند ارزیابی از اهمیت زیادی برخوردار است.
- برای تسهیلات پرداختی از طریق بانکهای عامل پرداخت میشود و یکی از شاخصهای مهم بانکها ، نسبت «سرمایه ثبتی شرکت متقاضی به میزان تسهیلات» است. این نسبت باید حداقل 10 درصد باشد. به بیان دیگر، از نظر بانکها، یک شرکت حداکثر میتواند تا 10 برابر سرمایه ثبتی خود تسهیلات دریافت کند. لذا پیشنهاد میشود شرکتهای متقاضی باتوجه به این الزام، نسبت به اصلاح سرمایه ثبتی خود متناسب با میزان تسهیلات اقدام کنند. همچنین میزان نسبت مالکانه به میزان حداقل 15% و نسبت جاری بیش از 1 برای این دسته از تسهیلات دارای اهمیت است.
5.مدارک و مستندات
- اظهارنامه مالیاتی و صورت مالی حسابرسی شده برای دو سال اخیر
- رسید گزارش خرید و فروش فصلی و یا اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده چهار فصل اخیر شرکت
- لیست بیمه تامین اجتماعی شرکت در سه سال اخیر
- کاربرگ تکمیل شده مرتبط با تولید و فروش محصول دانش بنیان
- تکمیل تعهد نامه پیش بینی فروش کمی و ریالی محصول دانش بنیان طی یک سال آتی بعد از دریافت وام
- مستندات و شواهد(از قبیل فعال نمودن ظرفیت های خط تولید موجود، اخذ مجوز جدید، انعقاد قرارداد جدید و ...)برای احراز توان شرکت مبنی بر تولید و فروش محصول دانش بنیان به میزان مندرج در تعهد نامه
- در ارتباط با تامین مالی قرارداد علاوه بر مستندات فوق، ارائه قرارداد معتبر، تکمیل فرم استعلام وضعیت قرارداد مهر و امضا شده توسط کارفرما و ارائه ضمانت نامه های مرتبط با آن قرارداد الزامی است.
- تأییدیه ها و مجوزهای مورد نیاز برای تولید و فروش
- تکمیل فرم اثربخشی خدمات تسهیلاتی دریافتی قبلی از صندوق (به صورت مستقیم یا با اخذ معرفینامه) در صورت شمول
6.مسیر ثبت درخواست
سامانه غزال (Ghazal.inif.ir) > میزکار > تسهیلات > فراخوان "رشد تولید"< خدمت "رشد تولید" یا "تامین مالی قرارداد"
میز خدمت صندوق نوآوری و شکوفایی (42170120-021) در ساعات اداری پاسخگوی سوالات و ابهامات شرکتهای دانشبنیان خواهد بود.