ناشر منبع

null توانمندسازی و آموزش دانش‌بنیان‌ها در سطح بین‌المللی، از دستاوردهای مهم طرح ملی «توسعه ظرفیت‌های تجاری‌سازی دارایی‌های فکری»/ اعلام آمادگی صندوق برای برگزاری مستمر دوره‌های آموزشی در حوزه تجاری‌سازی دارایی‌های فکری
13:10
در آیین اختتامیه طرح ملی «توسعه ظرفیت‌های تجاری‌سازی دارایی‌های فکری» مطرح شد:

توانمندسازی و آموزش دانش‌بنیان‌ها در سطح بین‌المللی، از دستاوردهای مهم طرح ملی «توسعه ظرفیت‌های تجاری‌سازی دارایی‌های فکری»/ اعلام آمادگی صندوق برای برگزاری مستمر دوره‌های آموزشی در حوزه تجاری‌سازی دارایی‌های فکری

آیین اختتامیه طرح ملی «توسعه ظرفیت‌های تجاری‌سازی دارایی‌های فکری» و رونمایی از کتاب «پروژه ظرفیت‌سازی در مدیریت مالکیت فکری» صبح امروز سه شنبه 16 بهمن 1403 با حضور وزیر دادگستری و رییس صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، این مراسم با حضور دکتر امین‌حسین رحیمی وزیر دادگستری، دکتر محمدصادق خیاطیان رییس و دکتر سیاوش ملکی‌فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر احمد محسن زاده معاون و دکتر محمدصادق آزمندیان مدیرکل مالکیت فکری وزارت دادگستری، نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و علاقه‌مندان حوزه مالکیت فکری در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.

حمایت جدی وزارت دادگستری از حوزه مالکیت فکری دانش‌بنیان‌ها

دکتر امین حسین رحیمی وزیر دادگستری در آیین اختتامیه طرح ملی «توسعه ظرفیت‌های تجاری‌سازی دارایی‌های فکری» ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت:  انقلاب اسلامی ایران به وجود آمد تا پیشرفت‌های مادی و معنوی همه‌جانبه را برای مردم و کشور ایران فراهم کند. از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون اتفاقات بسیار بزرگی در کشور رقم خورده است و همچنان باید به تلاش برای دستیابی به اهداف مدنظر امام خمینی (ره) ادامه دهیم.

وزیر دادگستری با اشاره به برگزاری جلسه روز گذشته سران 3 قوا افزود: مقام معظم رهبری بارها توصیه کرده‌اند که قوای سه‌گانه در عین حفظ استقلال، با هم تعامل و همکاری داشته باشند. انسجام در تصمیم‌گیری‌های کلان باعث می‌شود نتیجه مطلوب حاصل شود و دیروز در نشست سران و مسئولین سه ‌قوه، شاهد عزم جدی آنها برای حل مشکلات مردم بودیم.

رحیمی به تاریخچه شکل‌گیری شورای سیاست‌گذاری مالکیت فکری اشاره و تأکید کرد: سال 1386 با مصوبه دولت، این شورا به وزارت دادگستری واگذار شد. در این شورا، پیگیر جدی مسائل و مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان، مخترعان و نخبگان هستیم. تلاش می‌کنیم از طریق برگزاری جلسه‌های مختلف و مکاتبه با سایر نهادها و وزارتخانه‌های مسئول، تا حد امکان مشکلات موجود را برطرف کنیم. وزارت دادگستری از بحث مالکیت فکری به ویژه در بخش دانش‌بنیان‌ها به شکل جدی حمایت می‌کند.

وی تصریح کرد: اختراع زمانی مفید است که تجاری‌سازی شده و از آن، ثروت خلق شود و در این شرایط، هم برای صاحب اختراع و هم برای جامعه مفید خواهد بود. نخبگان و مخترعان زیادی در کشور مشغول فعالیت هستند، اما در حوزه تجاری‌سازی دارایی‌های فکری و تبدیل آن به ثروت، نیازمند اقدامات جدی‌تری هستیم. تجاری‌سازی دارایی‌های فکری موضوع بسیار مهمی است و حاکمیت باید از این موضوع حمایت و به خلق ثروت از این مسیر کمک کند. 

وزیر دادگستری خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای کمک به این حوزه، برگزاری رویدادها و دوره‌های آموزشی مانند طرح ملی «توسعه ظرفیت‌های تجاری‌سازی دارایی‌های فکری» است. برگزاری این دوره‌های آموزشی، به معرفی هرچه بهتر شرایط بازارهای داخلی و خارجی به شرکت‌های دانش‌بنیان کمک می‌کند. 

رحیمی افزود: اگر بخواهیم کشور توسعه پیدا کرده و شاهد رونق اقتصادی باشیم، باید از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها، مخترعان، نخبگان و پژوهشگران کشور به خوبی استفاده کنیم. آنچه می‌تواند امید را به کشور تزریق کند، استفاده از ظرفیت حوزه دانش‌بنیان و نخبگان و پژوهشگران جوان کشور است.

اعلام آمادگی صندوق برای برگزاری مستمر دوره‌های آموزشی در حوزه تجاری‌سازی دارایی‌های فکری

دکتر محمدصادق خیاطیان رییس صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این مراسم، ضمن تقدیر از تلاش‌های وزارت دادگستری در برگزاری این دوره گفت: وزیر دادگستری از حامیان جدی دانش‌بنیان‌ها محسوب می‌شوند. برگزاری موفق طرح ملی «توسعه ظرفیت‌های تجاری‌سازی دارایی‌های فکری» با همکاری سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO)، یک تجربه بسیار خوب را در کشور رقم زد و دو دستاورد بسیار مهم داشت.

وی افزود: دستاورد اول، توانمندسازی و آموزش دانش‌بنیان‌ها در سطح بین‌المللی است که به حضور موفق آنها در بازارهای بین‌المللی کمک خواهد کرد. تصویرسازی خوب از ظرفیت و توانمندی بالای کشور در حوزه‌های مختلف در سطح بین‌المللی نیز دستاورد دومی است که با برگزاری این رویداد به دست آمده است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: بحث تجاری‌سازی دارایی‌های فکری، یکی از مسائل و معضلات شرکت‌های دانش‌بنیان در بازارهای داخلی و خارجی است و باید در حوزه توانمندسازی و آشنا کردن دانش‌بنیان‌ها با این حوزه، اقدامات جدی‌تری انجام دهیم. 

خیاطیان خاطرنشان کرد: در کنار بحث تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها که رسالت اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی است، در حوزه بحث حمایت از مالکیت فکری و تجاری‌سازی دارایی‌های فکری، خدماتی مختلفی را به دانش‌بنیان‌ها ارائه می‌کنیم. در صندوق نوآوری و شکوفایی آمادگی داریم با همکاری وزارت دادگستری و سازمان جهانی مالکیت معنوی، دوره‌های آموزشی را برای توانمندسازی دانش‌بنیان‌های کشور به صورت مستمر برگزار کنیم. شرکت‌‌های دانش‌بنیانی که در دوره منتورینگ سازمان جهانی مالکیت معنوی شرکت کردند، می‌توانند در انتقال تجربیات کسب‌شده این دوره به دانش‌بنیان‌های دیگر، نقش‌آفرینی کنند.

تلاش صندوق نوآوری برای توسعه دارایی فکری دانش‌بنیان‌ها و ورود آن به بازار بین‌الملل 

دکتر سیاوش ملکی‌فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در اختتامیه طرح توسعه طرفیت‌های تجاری‌سازی دارایی‌های فکری ضمن خوشامدگویی به حاضران و تبریک اعیاد شعبانیه و دهه فجر عنوان کرد: امروز در کشور ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان فعالیت دارند که در سال گذشته توانسته‌اند بالغ بر هزار هزار میلیارد تومان فروش داشته باشند. برخی از شرکت‌های دانش بنیان در زنجیره ارزش حوزه‌هایی نظیر سلامت، کشاورزی و صنایع مختلف از جمله ماشین‌سازی قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به تلاش‌های صندوق نوآوری در جهت خلق ثروت دانش‌بنیان‌ها بیان کرد: صندوق نوآوری تلاش می‌کند شرکت‌های دانش بنیان دارایی فکری خود را حفظ کرده، توسعه دهند و آن را وارد بازار بین‌الملل کنند. 
به گفته ملکی‌فر، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی این بضاعت را دارند که با منتورینگ‌های بین‌المللی در زمینه مالکیت و تجاری‌سازی دارایی‌های فکری تعامل داشته باشند.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اعلام اینکه این صندوق با سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی خود خدمات گسترده‌ای را در چهار دسته کلی به شرکت‌های دانش بنیان ارائه کرده که بخش قابل توجهی از آن در حوزه توانمندسازی، رنگ و بوی موضوع مالکیت فکری دارد، خاطرنشان کرد: خوشحالیم که با طرح توسعه ظرفیت‌های تجاری‌سازی دارایی‌های فکری به یک تجربه بین‌المللی منسجم و قابل ارائه در این زمینه دست یافته‌ایم که در همین راستا کتابی در جهت مستند کردن کل تجربه این طرح منتشر شده و تلاش بر این است که این تجربه را تکثیر و تکرار کنیم.

حمایت‌های صندوق نوآوری مشوق خوبی برای استمرار فعالیت پژوهشگران و نخبگان جوان کشور است 

دکتر احمد محسن‌زاده، معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری نیز در سخنانی در این مراسم گفت: در دوره‌ای، ثروت تنها از طریق سرمایه فیزیکی و پول تولید می‌شد، اما امروز اقتصاد صنعتی متکی بر تولید صنعتی، به سمت اقتصاد دانش‌بنیان حرکت کرده است. امروز وقتی از «العلم سلطان» صحبت می‌کنیم، اشاره و اتکا به همین موضوع اقتصاد دانش‌بنیان داریم. دارایی اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان، دارایی‌های فکری آنها است که باید از آن محافظت شود.

معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری با اشاره به نقش‌آفرینی جدی شرکت‌های دانش‌بنیان در کمک به حل مسائل و مشکلات کشور افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکت‌های دانش‌‌بنیان فعال در عرصه‌های مختلف، حمایت می‌کند و این اقدام، مشوق خوبی برای استمرار فعالیت پژوهشگران و نخبگان جوان کشور است.

صندوق نوآوری نقش اساسی در تجاری‌سازی مالکیت‌های فکری شرکت‌های دانش‌بنیان دارد 

دکتر محمدصادق آزمندیان، مدیرکل دفتر مالکیت فکری وزارت دادگستری نیز دیگر سخنران این مراسم بود که در سخنانی یکی از موضوعات قابل توجه در کشور را پیشینه صد ساله موضوع مالکیت فکری اعلام کرد و گفت: در طرح توسعه ظرفیت‌های تجاری‌سازی دارایی‌های فکری، موضوعاتی نظیر تجاری‌سازی و خلق ثروت در شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک و متوسط مورد اشاره قرار گرفته است.

به گفته وی، در فراخوان اولیه این طرح ۱۵۰ شرکت حائز شرایط شناخته شدند که حدود ۷۵ شرکت از تهران و شهرستان‌ها بر اساس رعایت عدالت، دسته‌بندی و از میان آنها ۵۵ شرکت کاندید شده و بعد از آموزش، وارد منتورینگ شدند.

دکتر آزمندیان خاطرنشان کرد: دوره توسعه ظرفیت‌های تجاری‌سازی بر اساس نیاز‌های سطح کشور که شامل دو بخش اصلی آموزش و مشاوره و منتورینگ و مربیگری اختصاصی بر اساس دارایی‌های فکری بود، برگزار شد.

مدیرکل دفتر مالکیت فکری وزارت دادگستری درباره نقش صندوق نوآوری در خصوص تجاری‌سازی مالکیت فکری دانش‌بنیان‌ها نیز گفت: صندوق نوآوری مهمترین رکن تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان است که نقش اساسی در تجاری‌سازی مالکیت‌های فکری این شرکت‌ها برعهده دارد. 

رونمایی از کتاب «پروژه ظرفیت‌سازی در مدیریت مالکیت فکری» با حضور وزیر دادگستری و رییس صندوق نوآوری 

همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه طرح ملی «توسعه ظرفیت‌های تجاری‌سازی دارایی‌های فکری»، با حضور وزیر دادگستری و رییس صندوق نوآوری و شکوفایی از کتاب «پروژه ظرفیت‌سازی در مدیریت مالکیت فکری» رونمایی شد.

در کتاب «پروژه ظرفیت‌سازی در مدیریت مالکیت فکری»، گزارش کاملی از برگزاری این طرح یکساله و تحلیلی از برگزاری دوره‌های آموزشی و منتورینگ و همچنین، همکاری با سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) ارائه شده است. 

این کتاب می‌تواند اطلاعات مفیدی را در حوزه «تجاری‌سازی دارایی‌های فکری» به شرکت‌های دانش‌‍‌بنیان، مخترعان، نخبگان و پژوهشگران کشور ارائه کند. 

در پایان مراسم اختتامیه طرح ملی «توسعه ظرفیت‌های تجاری‌سازی دارایی‌های فکری»، نشست «نقش منتورینگ در تجاری‌سازی دارایی‌های فکری» با حضور نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان و متخصصان این حوزه برگزار شد و شرکت‌کنندگان در این دوره‌ آموزشی، به ارائه تجربه‌های خود پرداختند. همچنین به سوال‌های شرکت‌کنندگان درخصوص مسائل مرتبط با حوزه مالکیت فکری و تجاری‌سازی دارایی‌های فکری پاسخ داده شد. 
 

ارسال ایمیل