ناشر منبع

null طرح دانش‌بنیان «تولید آمیزه و کیسه‌های زیست‌پایه و قابل کمپوست»، برنده دوازدهمین قسمت از مسابقه تلویزیونی شکوفا
20:00
شکوفا – 12

طرح دانش‌بنیان «تولید آمیزه و کیسه‌های زیست‌پایه و قابل کمپوست»، برنده دوازدهمین قسمت از مسابقه تلویزیونی شکوفا

در دوازدهمین قسمت از مسابقه بزرگ تلویزیونی «شکوفا»، شرکت دانش‌بنیان «زیست پلیمر شریف» با طرح «تولید آمیزه و کیسه‌های زیست‌پایه و قابل کمپوست» با رأی داوران، از میان سه تیم شرکت‌کننده به عنوان تیم برگزیده انتخاب شد و این طرح جهت سرمایه‌گذاری عموم مردم روی سکوی تأمین مالی جمعی کارن کراد قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دوازدهمین قسمت از مسابقه بزرگ تلویزیونی شکوفا (Shookoofa.ir) با رقابت سه شرکت دانش‌بنیان «زیست پلیمر شریف» با طرح «تولید آمیزه و کیسه‌های زیست‌پایه و قابل کمپوست»، «تلاشگران سرو پایدار» با طرح «سامانه سروبان»، «جهان پویان علم و صنعت» با طرح «پرینتر سه بعدی» دوشنبه 16 بهمن ماه 1402 از شبکه یک سیما پخش شد. 

داوران دوازدهمین قسمت مسابقه شکوفا، دکتر سید محمدحسین سجادی نیری، مهندس محمود کریمی، دکتر دکتر سیاوش ملکی‌فر و مهندس مجید دهبیدی پور بودند.

در این مسابقه، شرکت دانش‌بنیان «زیست پلیمر شریف» با طرح «تولید آمیزه و کیسه‌های زیست‌پایه و قابل کمپوست» با رأی داوران، از میان سه تیم شرکت‌کننده به عنوان تیم برگزیده انتخاب شد و این طرح جهت سرمایه‌گذاری عموم مردم روی سکوی تأمین مالی جمعی کارن کراد (karencrowd.com) قرار گرفت.

کمک به حفظ محیط زیست با محصولات زیست پایه و زیست‌تخریب‌پذیر (قابل کمپوست)

روایت ناصر پوراسماعیل، قائم مقام مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «زیست پلیمر شریف» با طرح «تولید آمیزه زیست‌پایه و قابل کمپوست و کیسه‌های زیست‌پایه و قابل کمپوست»:

شرکت زیست پلیمر شریف در پی سال‌ها سابقه فعالیت‌های پژوهشی گروه سهامداران خود در زمینه ترکیب‌های پیشرفته پلیمری، در سال 1398 با هدف گسترش فعالیت‌های صنعتی دانش‌محور تاسیس شد. در طول این 4 سال از عمر شرکت، خطوط تولید یکی پس از دیگری به بهره‌برداری رسیدند تا در حال حاضر ظرفیت تولید این شرکت نزدیک به 2 هزار تن در سال رسیده است و امروزه نیازهای طیف گسترده‌ای از صنایع، از فروشگاه‌های زنجیره‌ای، کشاورزی و بسته‌بندی را در برمی‌گیرد.

متأسفانه بخش قابل توجهی از پلاستیک‌های تولیدی از منابع نفتی بوده و به زباله تبدیل می‌شود. آمار نشان می‌دهد، تا سال 2017 میلادی حدود 8300 میلیون تن پلاستیک خام و تا سال 2015 میلادی حدود 6300 میلیون تن زباله پلاستیکی تولید شده است. وقتی زباله‌های پلیمری در طبیعت رها می‌شوند، از طریق آلوده کردن زمین‌های کشاورزی و زنجیره غذایی حیوانات دریایی، منجر به آلودگی زنجیره غذایی انسان‌ها نیز می‌شوند. 

صنعت بسته‌بندی و لفاف‌های پلیمری در تولید زباله‌های پلاستیکی، نقش بسزایی دارد. از یک طرف این صنعت سهم 40 درصدی در تولید پلاستیک‌ها داشته و از طرف دیگر ماهیت یک بار مصرف محصولات این صنعت، با نرخ بالایی منجر به تولید زباله می‌شود. توجه به این نکته هم ضروری است که علاوه بر انباشت زباله‌های پلاستیکی در طبیعت، تولید پلیمرها از منابع فسیلی علاوه بر مصرف این منابع تجدیدناپذیر، آلاینده‌های زیادی را نیز وارد هوا و منابع آبی می‌کند؛ بنابراین به عنوان خسارت‌های زیست‌محیطی صنعت پلیمر می‌توان به دو مورد یعنی مصرف منابع تجدیدناپذیر و تولید آلایندها در مرحله فرآوری آن‌ها و همچنین انباشت زباله‌های پلاستیکی در پایان عمر این محصولات اشاره کرد.

رویکرد استفاده از پلیمرهای زیست‌پایه برای رفع چالش تجدیدناپذیر بودن منابع فسیلی و پلیمرهای زیست‌تخریب‌پذیر برای حل مشکلات زیست محیطی ناشی از پسماندهای پلیمری، به خصوص در صنعت بسته‌بندی، به شدت مورد توجه قرار گرفته و در حال توسعه هستند.

شرکت زیست پلیمر شریف در همین راستا، این رسالت را برای خود تعریف کرده و در حال تولید و توسعه ترکیبات زیست‌پایه و قابل کمپوست پلیمری عمدتاً با تمرکز فیلم‌های پلیمری است. مهم‌ترین دغدغه بنیان‌گذاران این شرکت، حرکت به سمت توسعه پایدار و کاهش آلودگی محیط زیست از طریق تولید و عرضه محصولات پلاستیکی دوستدار محیط‌زیست است. این شرکت، تولیدکننده انواع فیلم‌های تخصصی پلیمری برای مصارف بسته‌بندی و کشاورزی است و از جمله محصولات این شرکت می‌توان به دو خانواده محصولات دوستدار محیط زیست یعنی فیلم‌های زیست‌پایه و فیلم‌های زیست‌تخریب‌پذیر (قابل کمپوست) اشاره کرد.

محصولات زیست پایه با هدف کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی (نفت) در صنعت پلیمر به عرصه صنعت وارد شده‌اند و محصولات زیست‌تخریب‌پذیر (قابل کمپوست)، با هدف کاهش انباشت زباله‌های پلاستیکی در محیط‌زیست توسعه یافته‌اند.

کیسه‌های تولیدشده از خانواده زیست پایه حاوی 35 درصد وزنی نشاسته ترموپلاستیک هستند و از فناوری نانو در تهیه آمیزه‌های این محصول استفاده شده است. این کیسه‌ها دارای تاییدیه یک ستاره از موسسه بین‌المللی TUV AUSTRIA هستند این نوع از کیسه‌ها از نظر خواص مکانیکی نظیر استحکام کششی و میزان تغییر طول تا لحظه شکست، قابل رقابت با کیسه‌های پلی‌اتیلن متداول هستند. این نوع از کیسه‌ها به دلیل داشتن محتوای بالای نشاسته ترموپلاستیک با منشاء تجدیدپذیر (گیاهی) سبب کاهش مصرف پلاستیک‌های پایه نفتی با منشاء تجدیدناپذیر می‌شوند و در گروه محصولات نانویی قرار می‌گیرند.

کیسه‌های تولیدی از خانواده محصولات قابل کمپوست از نظر خواص مکانیکی کاملا قابل رقابت با کیسه‌های موجود در بازار هستند. این نوع از کیسه‌ها که دارای تاییدیه OK COMPOST از موسسه بین المللی TUV AUSTRIA هستند، می‌توانند در محیط کودسازی صنعتی در طی مدت 6 تا 9 ماه به محیط طبیعی برگردند، بدون اینکه تاثیر منفی بر کیفیت خاک داشته باشند.

در حال حاضر در داخل کشور تولیدکننده‌ای به غیر از شرکت زیست پلیمر برای این محصول نداریم، ولی در کشورهای پیشرفته و به‌ویژه اروپای غربی این محصولات تولید و مصرف می‌شوند، به این دلیل که در کشورهای پیشرفته، مصرف کیسه‌های مشتق‌شده از مواد نفتی ممنوع اعلام شده است و کیسه‌های دوستدار محیط زیست به صورت اجباری مورد استفاده قرار گرفته و جایگزین کیسه‌های زباله و خرید معمول شده‌اند. در ایران هم به دلیل مهم بودن مسئله محیط زیست، استفاده از کیسه‌های خرید دوستدار محیط زیست و کاهش مصرف کیسه‌های نفتی معمول در دستور کار دولت قرار گرفته و آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های نفتی به تصویب هیئت وزیران رسیده است.

کارخانه زیست پلیمر شریف در شهرک صنعتی زاگرس در شهر قدس واقع شده است و در این شرکت حدود 40 نفر نیروی انسانی متعهد و متخصص در حال فعالیت هستند. این شرکت دانش‌بنیان تمامی تاییدیه‌های بین‌المللی محصولات پلاستیکی دوستدار محیط زیست را از موسسه TUV اتریش دریافت کرده و همواره  تلاش کرده است تا در تمام وجوه فعالیت خود، نشانه‌ای از دانش و نوآوری را همراه داشته باشد. با همین رویکرد این شرکت به عنوان تنها مجموعه پلیمری در کشور، علاوه بر واحدهای مهندسی و کیفیت و ... در کارخانه، یک مرکز مستقل نوآوری و فناوری (نوفا) در حوزه پلیمرها تأسیس کرده است که فعالیت‌های علمی-پژوهشی نیمه‌صنعتی در آنجا توسط یک تیم توانمند از فارغ‌التحصیلان بهترین دانشگاه‌های کشور در حال انجام است. در مرکز نوفا، علاوه بر تکوین محصولات جدید برای زیست پلیمر شریف، خدمات تحقیق و توسعه به سایر شرکت‌ها و موسسه‌ها نیز با هدف افزایش تعاملات حرفه‌ای در صنعت پلیمر و ارتقای توانمندی‌های فعالان این صنعت انجام می‌شود.

سرمایه‌گذاری جمعی، راهکاری برای جلوگیری از ورود سرمایه‌های خُرد مردم به بازارهای غیرمولد و تورم‌زا

معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان و محصولاتی است که بر اساس نیاز جامعه طراحی و تولید شده‌اند؛ آشنایی عموم مردم با حقیقت و واقعیت شرکت‌های دانش‌بنیان و محصولات نوآور و جدید، از کارکردهای مسابقه تلویزیونی شکوفا هستند.

از دیگر کارکردهای این مسابقه، آشنایی بیشتر عموم مردم با مفهوم سرمایه‌گذاری جمعی است؛ موضوعی که سبب می‌شود از ورود سرمایه‌های خرد مردم به بازارهای غیرمولد و تورم‌زا جلوگیری شود و از طرف دیگر، تزریق این پول‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان، باعث رونق فعالیت این شرکت‌ها شده و از مهاجرت نخبگان جلوگیری می‌کند و در نهایت، هم مردم و هم شرکت‌های دانش‌بنیان یک بازی برد-برد را در این مسابقه تجربه می‌کنند.
میزان سرمایه درخواستی شرکت «زیست پلیمر شریف» برای اجرای پروژه 15 میلیارد تومان، مدت زمان سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه 12 ماه و میزان سود پیش‌بینی‌شده 35 درصد سالیانه (واریز سود به صورت ماهانه) خواهد بود. اصل سرمایه مشارکت‌کنندگان در این طرح بعد از یکسال بازپرداخت خواهد شد.

علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در این طرح دانش‌بنیان می‌توانند از طریق سکوی تأمین مالی جمعی کارن کراد (karencrowd.com) در این طرح مشارکت کنند.

ارسال ایمیل