ناشر منبع

null انتشار فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «بومی سازی فناوری ساخت حسگر‌های گازی مبتنی بر مادون قرمز»
10:20
با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به سفارش یک تیم پژوهشی منتشر شد؛

انتشار فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «بومی سازی فناوری ساخت حسگر‌های گازی مبتنی بر مادون قرمز»

یکصد و هفتاد و ششمین فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرحی با عنوان «بومی سازی فناوری ساخت حسگر‌های گازی مبتنی بر مادون قرمز» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به سفارش یک تیم پژوهشی از دانشگاه تربیت مدرس تهران منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، از میان انواع مختلف حسگر‌های گازی، حسگر‌های مبتنی بر مادون قرمز از نوع حسگر فروسرخ غیرپاشانده (NDIR) به دلیل انتخاب‌گری (Selectivity) عالی، طول عمر بالا، بازه طولانی اعتبار کالیبراسیون و حساسیت مناسب دارای اهمیت ویژه‌ای در کاربرد‌های حساس از جمله در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنعت برق و پایش آلاینده‌های محیطی می‌باشند. این حسگر‌ها با وجود کاربرد داخلی در صنایع فوق‌الذکر، در حال حاضر به صورت کامل از خارج تامین می‌شوند و به دلیل فناوری بالای ساخت و تحریم‌ها ارزبری زیادی دارند. همچنین، امکان خدمات دهی و تعویض و تعمیر قطعات این حسگر‌ها به دلایل ذکر شده بسیار محدود است. یکی از اجزای اصلی تشکیل دهنده این حسگر‌ها بخش تابشگر مادون قرمز آن هاست که وظیفه تامین نور در محدوده طول موجی مورد نیاز حسگر را بر عهده دارد.

 

به طور سنتی تابشگر‌های مادون قرمز برای کاربرد حسگری از فناوری تابش حرارتی (جسم سیاه) استفاده می‌کنند. اگر چه ظهور فناوری‌هایی مانند لیزر و LED توانسته تا حدی جایگزین تابشگر‌های حرارتی شود، برای کاربرد‌های حسگری در طول موج‌های بلند (بیشتر از ۵ میکرون) تابشگر‌های حرارتی همچنان با فاصله معناداری تنها گزینه اقتصادی برای این کار هستند.

 

این طرح گامی مهم در بومی سازی فناوری ساخت مواد پیشرفته مورد استفاده در ساخت تابشگر‌های حرارتی در دما‌های بالای ۱۰۰۰ درجه کلوین و با ضریب تابش بالای ۹۰ درصد به حساب می‌آید. علاوه بر دستیابی به روش تولید این مواد، یک چیدمان اپتکی بسیار پیشرفته در جهت اندازه گیری و کمی سازی تابش ناشی از این تابشگر‌ها مخصوصا در طول موج ۶/۱۰ میکرون مخصوص آشکارسازی گاز هگزا فلوراید سولفور (SF۶) ساخته خواهد شد که در آینده می‌تواند علاوه بر این کاربرد، در صنایع دیگر مربوط به تابش مادون قرمز نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. با کمک این چیدمان پیشرفته، امکان مقایسه و استانداردسازی مواد جاذب و نیز تابشگر مادون قرمز در محدوده وسیعی از این طیف فراهم خواهد شد.

 

اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکت‌ها و شتابدهنده‌های دانش‌بنیان مجاز است. درخواستی که بیشترین تناسب را با الزامات این اکتساب فناوری داشته باشد، انتخاب و به عنوان «مشارکت‌کننده» برای مذاکرات تکمیلی به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.

 

گروه‌های پژوهشی و فناور توانمند تا روز سه‌شنبه ۸ آبان ۱۴۰۳ فرصت دارند پروپوزال و پیشنهاد‌های خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال و یا جهت ارتباط با کارگزاری خیام با شماره ۰۹۰۰۹۲۰۹۸۱۰ و ۰۲۱۶۶۵۸۰۹۴۳ تماس حاصل کنند.


 

ارسال ایمیل