ناشر منبع

null شناسایی عامل توسعه زیرزنجیره‌های ارزش آبزی‌پروری و اقتصاد دریا مشتمل بر پرورش ماهی در قفس، ماهی قزل‌آلای صادراتی و ماهیان خاویاری
08:01
فراخوان شماره 1 از سلسله فراخوان‌های شناسایی عوامل توسعه‌گر زنجیره ارزش آبزی‌پروری و اقتصاد دریا

شناسایی عامل توسعه زیرزنجیره‌های ارزش آبزی‌پروری و اقتصاد دریا مشتمل بر پرورش ماهی در قفس، ماهی قزل‌آلای صادراتی و ماهیان خاویاری

فراخوان شماره 1 از سلسله فراخوان‌های شناسایی عوامل توسعه‌گر زنجیره ارزش آبزی‌پروری و اقتصاد دریا


شناسایی عامل توسعه زیرزنجیره‌های ارزش آبزی‌پروری و اقتصاد دریا مشتمل بر
پرورش ماهی در قفس، ماهی قزل‌آلای صادراتی و ماهیان خاویاری


افزایش بهره‌وری و استحصال فرصت‌ها از میان چالش‌ها و تهدیدات جاری از مهمترین نتایج به کار‌گیری رویکردهای فناورانه در رویه‌های جاری فعالیت‌های تولیدی و خدماتی در کشور می‌باشد. یکی از فعالیت‌های تولیدی راهبردی و سازگار با ظرفیت‌های اقلیمی و جغرافیایی ایران با ظرفیت بالقوه و چشمگیر در خلق ثروت و ایجاد اشتغال، اقتصاد دریا و به طور خاص آبزی‌پروری است؛ که از صید تا پرورش و فرآوری تمامی گونه‌های آبزی را دربرمی‌گیرد. مطالعات بین‌المللی در این صنعت نشان‌دهنده وجود فرصت‌های متعدد و ارزش‌آفرین از طریق توسعه و تکمیل فعالیت‌های تولیدی و خدماتی مرتبط با حلقه‌های قبل و بعد از پرورش آّبزیان در زنجیره ارزش آبزی‌پروی است؛ مضافا اینکه توسعه و تکمیل این زنجیره در کشور اثربخشی جدی در ارتقا شاخص اقتدار غذایی و تاب‌آوری ملی به همراه خواهد داشت.
از جمله حلقه‌های حائز اهمیت این زنجیره می‌توان به فعالیت‌های مرتبط با اصلاح نژاد، خوراک، واکسن، دارو، فرآوری محصولات نهایی و فرآیندهای فناورانه مرتبط با ارتقا بهره‌وری تولید آبزیان اشاره نمود که بنا به دلایل متعدد از جمله عدم حضور برخی از این فعالیت ها در کانون تمرکز نهادهای سیاست‌گذار، تا کنون شرایط مناسب برای ورود جدی بخش خصوصی به این حوزه‌ها محقق نشده است، این در حالی است که  وجود اقلیم های متنوع در ایران امکان پرورش انوع آبزیان گرمابی، سردآبی، آب شیرین و آب شور را فراهم آورده است.
در همین راستا، با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تحقق اقتصاد مقاومتی و ارتقاء اقتدار غذایی کشور، صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف حمایت از توسعه زنجیره ارزش آبزی‌پروری و اقتصاد دریا، بر پایه دانش و توانمندی داخلی و همچنین عمق بخشی و پایدارسازی زنجیره ارزش صنایع مرتبط با آن‌، در نظر دارد در گام نخست با همکاری مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان، ستاد توسعه زیست فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت شناسایی عامل توسعه‌گر این زنجیره فراخوان حاضر را با محوریت زیرزنجیره‌های پرورش ماهی در قفس، ماهی قزل‌آلای صادراتی و ماهیان خاویاری برگزار ‌کند. عامل توسعه، به عنوان محوریت توسعه زنجیره ارزش پرورش آبزیان در کشور از تکثیر، تولید، فرآوری و پشتیبانی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، تا بازرگانی و فروش فعالیت خواهد نمود و انتظار می‌رود با تاکید برجنبه‌های فناورانه در زمینه‌های مختلف چون تجهیزات پرورش، تخم چشم زده و اصلاح نژاد، کنترل و درمان بیماری‌های آبزیان، خوراک و مکمل، فرآوری و صنایع تبدیلی، سیستم‌های پایش و ... زمینه تولید استاندارد و صادرات پایدار در این حوزه حاصل گردد.

دستاوردهای مورد انتظار از عامل توسعه زنجیره ارزش 
- کمک به توسعه زنجیره‌‌ ارزش آبزی‌پروری و اقتصاد دریا از طریق شکل‌گیری صنایع جدید و احیای صنایع موجود، (اولویت انتخاب توسعه دهنده با متقاضیانی است که کنسرسیومی از اشخاص حقیقی/حقوقی پیشرو در این صنعت باشند).
- نهادسازی در جهت هم‌افزایی بین ظرفیت‌های موجود، بهینه‌سازی و توسعه زنجیره و شتاب بخشی به شکل‌گیری متوازن و پایدار زنجیره ارزش آبزی‌پروری و زیست دریا در کشور


محدوده فعالیت عامل توسعه‌گر زنجیره ارزش آبزی‌پروری و اقتصاد دریا:
الف: تهیه طرح‌های جامع، شناسایی ظرفیت های بالفعل و بالقوه تولید داخل در زنجیره هدف، شناسایی خلاهای فناوری و راهکارهای اکتساب آن‌ها و تهیه مطالعات اقتصادی طرح‌های هدف‌گذاری شده.
ب: مشارکت در ایجاد ابزارهای متفاوت مالی نظیر صندوق پروژه یا صندوق‌های سرمایه‌گذاری، صندوق‌های خصوصی/VC  با مأموریت ایجاد زنجیره هدف
ج: مشارکت در ایجاد اکوسیستم نوآوری حول زنجیره هدف
د: ارائه خدمات مدیریت طرح MC برای ایجاد و توسعه فعالیت‌های موجود در زنجیره یا فعالیت‌های G.C
ه: انجام مدل‌های مشارکت‌های عمومی، خصوصی با دولت برای ایجاد و یا توسعه زنجیره هدف
و: به‌هم‌رسانی توانمندی‌های داخلی و خارجی در فعالیت‌های زنجیره 
ز: جذب شرکت‌های بین‌المللی برای مشارکت با شرکت‌های داخلی در ایجاد یا توسعه زنجیره 
ح: انجام فعالیت‌های کلیدی از جمله برندسازی و ایجاد مزیت مبتنی بر مقیاس با هدف ایجاد بازار لازم برای شکل‌گیری واحدهای مختلف زنجیره هدف


شرایط لازم جهت ثبت نام
- داشتن دانش و تجربه مديريتي کافی برای تجمیع توان سرمایه‌ای، نیروی انسانی، فناوری و فرصت‌های سرزمینی
- اشراف كامل به المان‌های زنجيره و ابعاد حوزه مأموريت
- ساختار نیروی انسانی توانمند آشنا با موضوع به صورت تمام وقت
- ارایه نقشه راه جامع براي ايجاد یا توسعه زنجيره
- اعتبار و کفایت سرمایه جهت شروع فعالیت
- توانمندي به خدمت گرفتن توانايي‌ها داخلي و بين المللي در جهت ايجاد و تكميل زنجيره


بسته حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی از عامل توسعه زنجیره ارزش
جهت توسعه این زنجیره معاونت علمی وفناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری همکاری‌های بین دستگاهی را تسهیل و راهبری  می نماید.همچنین فرآیند احراز صلاحیت فنی و تایید دانش‌بنیانی عامل توسعه توسط مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان صورت خواهد پذیرفت و در صورت تایید دانش‌بنیانی و اعطاء موافقت اصولی به شرکت جهت همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی با ماموریت تمرکز بر توسعه زنجیره ارزش آبزی‌پروری(به عنوان شرط لازم)، سیاست صندوق توسعه عمودی بوده و نقش راهبری خواهد داشت. در این راستا صندوق می‌تواند با استفاده از جایگاه قانونی خود و همچنین اعطای تسهیلات قابل تبدیل به سهام: 
 - با اعمال سیاست اهرمی و استفاده از ظرفیت های قانون جهش تولید دانش‌بنیان منجر به ایجاد جریان بزرگی از سرمایه در این حوزه شامل جذب منابع صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا بازارهای مالی و منابع بانک‌های توسعه‌ای و تجاری گردد.
- متناسب با فعالیت عامل توسعه‌گر زنجیره به تامین هزینه استقرار پایدار کمک نماید.
- هزینه‌های جاری برای طراحی پایه، شناسایی فرصت‌ها و سناریو‌های تکمیل زنجیره را تامین نماید.
- در تامین هزینه‌های ماموریت‌های داخلی و بین‌المللی و برگزاری نمایشگاه‌‌های داخلی یا هزینه کارشناسی متناسب با ماموریت نقش‌آفرینی نماید.

لینک دانلود اطلاعات تکمیلی فراخوان عامل توسعه زنجیره ارزش آبزی‌پروری


زمان و نحوه ثبت نام
صندوق از کلیه متقاضیان واجد شرایط این فراخوان، دعوت به عمل می‌آورد جهت ثبت‌نام از تاریخ 1401/09/20 لغایت 10/10/ 1401 مدارک لازم را از طریقnpm@inif.ir ارسال نمایند.


لینک دانلود فرم اولیه شناسایی متقاضیان عامل توسعه زنجیره ارزش 


مدارک ارسالی: 
1- فرم اولیه شناسایی متقاضیان عامل توسعه زنجیره ارزش 
2- رزومه افراد کلیدی تیم یا شرکت (مدیرعامل و اعضای هیات مدیره) شامل اطلاعات فردی، اطلاعات تماس، سوابق  علمی، سوابق پژوهشی، تجربیات کاری، دستاوردها و مهارت‌ها و جوایز و افتخارات
3- صورت‌های مالی حسابرسی شده شرکت‌های تابعه ( در غیر این صورت اظهارنامه مالیاتی یا صورت‌های مالی قابل تایید  ارایه گردد.)
4-  گزارش تحلیلی از جنبه‌های فنی و گره‌های فناورانه در خصوص تکمیل زنجیره ارزش هدف.

ارسال ایمیل