انتشار فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «دستیابی به دانش فنی به کارگیری سلولهای بنیادی در درمان بیماری پرتس» - انتشار فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «دستیابی به دانش فنی به کارگیری سلولهای بنیادی در درمان بیماری پرتس»
انتشار فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «دستیابی به دانش فنی به کارگیری سلولهای بنیادی در درمان بیماری پرتس»
یکصدوهشتادمین فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «دستیابی به دانش فنی به کارگیری سلولهای بنیادی در درمان بیماری پرتس» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به سفارش یک تیم پژوهشی از دانشگاه علوم پزشکی تهران منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، استئونکروز سر استخوان فمور یا سیاهشدگی سر استخوان ران معمولا در دهه سوم تا پنجم، زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار میدهد. در این بیماری خون رسانی به سر استخوان (اپی فیز) ران مختل میشود و باعث ایجاد استئونکروز، کندرونکروز و در نهایت منجر به ناهنجاری پیش روندهای در سر استخوان ران خواهد شد. این ناهنجاری موجب کلاپس سر استخوان ران و تخریب مفصل ران میشود. در حال حاضر روش درمانی ارجح برای بیماری پرتس همچنان مورد بحث است و درمان پذیرفته شده مراحل پایانی بیماری استئونکروز سر استخوان ران، جراحی تعویض مفصل ران است.
هدف از درمان بیماری پرتس، به حداقل رساندن ناهنجاری سر استخوان فمور و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به استئوآرتریت ثانویه در مراحل بعدی زندگی فرد است. تعویض مفصل ران روشی است که عوارض و همچنین بار اقتصادی قابل توجهی برای بیمار و سیستم مراقبتهای بهداشتی به همراه دارد. یکی از روشهای درمانی در پزشکی بازساختی، سلول درمانی است. سلولهای بنیادی از ظرفیت منحصر به فردی برای تجدید خود و تمایز به انواع سلولهای بالغ برخوردار هستند. این خصوصیات به سلولهای بنیادی اجازه میدهد تا در هموستاز بافتها و اندامها در هنگام بهبودی و نیز ترمیم بافت نقش مهمی داشته باشند. میتوان با استفاده از سلولهای مزانشیمی و تمایز آنها به سلولهای استئوبلاست که نقش ترمیم و بازسازی استخوان را بر عهده دارند، به در مانهای نتیجه بخش در درمان استئونکروز سر استخوان ران دست یافت.
هدف اصلی این طرح تولید محصول سلول درمانی آلوژنیک، حاوی سلولهای بنیادی پر توان (pluripotent) و استئوبلاست همراه با یک فاکتور رشد است. این محصول به طور موثری باعث بروز استئوژنز میشود. این محصول میتواند منجر به القاء تشکیل استخوان جدید و جلوگیری از کلاپس سر استخوان ران در مراحل اولیه بیماری پرتس، در مدل آسیب عروقی خرگوشهای نوجوان شود. همچنین این محصول پس از گذراندن مراحل پیش بالینی، میتواند در درمان بیماری پرتس در انسان کمک کننده باشد. خروجی کمی این طرح، ساخت محصول سلول درمانی آلوژنیک بر پایه سلولهای بنیادی مزانشیمی، استئوبلاست و فاکتور رشد، بهبود شاخصهای استئوژنز پس از کارآزمایی حداقل به میزان ۹۰ درصد و کمک دهنده استئوژنز قابل تزریق برای بیماران در حجم حدودی ۳۰ الی ۵۰ سی سی با ماندگاری در دمای زیر صفر درجه سانتی گراد قبل از تزریق است.
اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکتها و شتابدهندههای دانشبنیان مجاز است. درخواستی که بیشترین تناسب را با الزامات این اکتساب فناوری داشته باشد، انتخاب و به عنوان «مشارکتکننده» برای مذاکرات تکمیلی به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.
گروههای پژوهشی و فناور توانمند تا روز شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ فرصت دارند پروپوزال و پیشنهادهای خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال و یا جهت ارتباط با کارگزاری داناشریف با شماره ۰۲۱۸۸۴۸۶۴۹۸ تماس حاصل کنند.