رونمایی از پلتفرمی برای ثبت تخلفات ساکن بر روی موتورسیکلت - رونمایی از پلتفرمی برای ثبت تخلفات ساکن بر روی موتورسیکلت
رونمایی از پلتفرمی برای ثبت تخلفات ساکن بر روی موتورسیکلت
یک استارتآپ به کمک شتابدهنده دانش بنیان مستقر در استان قم که با صندوق نوآوری در طرح همسرمایهگذاری مشارکت داشته، موفق به طراحی پلتفرم «موتوپلاس» برای ثبت تخلفات ساکن بر روی موتورسیکلت در کشور شده است.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، مجید هدایتجو، مدیرعامل شتابدهنده دانش بنیان آراد با اشاره به همسرمایهگذاری این شتابدهنده با صندوق نوآوری و شکوفایی، بیان کرد مجموعا حدود دو میلیارد و پانصد میلیون تومان برای توسعه ایدههای نوآورانه در استارتآپها برای تبدیل به محصول نهایی در نظر گرفته شده است. همچنین در مورد پلتفرم «موتوپلاس» که در شهرداری قم با حضور شهردار و مسئولین شهر قم رونمایی شد، اظهار کرد: پلتفرم «موتوپلاس» به عنوان یکی از ایدههای مناسب بازار، میتواند در حوزه خدمات شهری کارگشا باشد. این محصول با توجه به دیتابیس عظیم جمعآوری شده و با نصب دو دوربین مخصوص (گلوبال شاتر) در جلو و عقب موتور جهت ثبت پلاک، قادر به تشخیص پلاک با دقت بسیار بالاست، به صورتی که حتی پلاک ماشینهایی که به صورت مورب در پیاده راه پارک شدهاند را نیز تشخیص میدهد.
وی با اشاره به اینکه یکی از چالشهای همه شهرها مقوله تخلفات ساکن و پارک دوبل وسایط نقلیه است، اظهار کرد: با توجه به اینکه استفاده از این امکانات برای شهرداریها گران است، به دنبال راه حل مقرون به صرفه بودیم تا بتوانیم بدون ترافیک، ثبت تخلفات انجام شود به همین منظور پلتفرم «متوپلاس» طراحی شد.
مدیرعامل شتابدهنده دانش بنیان آراد، فرایند طراحی «موتوپلاس» را شامل نصب دوربین، برقکشی، کامپیوتر موتور و سایر امکاناتی که باید بر روی موتورسیکلت قرار بگیرد، اعلام کرد و گفت که همه این فرایندها مورد تست و خطا قرار گرفته است.
هدایتجو به سایر قابلیتهای «موتوپلاس» اشاره کرد و گفت: این محصول در مدیریت بحران و اعلام وقوع آتشسوزی به سازمان آتش نشانی نیز کاربرد دارد. همچنین تجهیز کردن این محصول به سیستم پهپادی جهت کنترل ترافیک از دیگر برنامههای توسعهای «موتوپلاس» است.
مدیرعامل شتابدهنده دانش بنیان آراد در ادامه استارتآپ «موتوپلاس» را از معدود استارتآپهایی دانست که با شهرداری استان قم قراردادی برای ثبت تخلفات ساکن بر روی موتورسیکلت امضاء کرده است و در حال حاضر نیز در سطح شهر در حال فعالیت است.
گفتنی است، مجموعه شتابدهنده دانش بنیان آراد از سال 94 تاسیس و در سال 98 از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان شتابدهنده حوزه هوا و فضا و فنی و مهندسی در استان قم شناخته شده است.
«موتوپلاس» همه تخلفات را ثبت میکند
رضا مستی، مدیر استارتآپ «موتوپلاس» نیز در مورد این پروژه گفت: بر روی «موتوپلاس» از نظر سختافزاری و نرمافزاری کار شده و هزینههای سختافزاری و کارهای فنی این محصول را نیز شتابدهنده دانشبنیان آراد با همسرمایهگذاری با صندوق نوآوری تقبل کرده است.
وی افزود: با نصب دو دوربین در جلو و عقب موتورسیکلت، این پلتفرم از نظر قانونی میتواند همه تخلفات ساکن را ثبت کند و با مودم بیسیمی که بر روی این محصول تعبیه شده، اطلاعات تخلفات را در لحظه به همراه لوکیشن به سرور ارسال کند و در نهایت در پنل ادمین ثبت میشود.
مدیر استارتآپ «موتوپلاس» ادامه داد: طراحی و ساخت «موتوپلاس» از خرداد ماه سال جاری تاکنون به طول انجامیده است.
جهش ایده؛ برنامه معاونت سرمایهگذاری جهت حمایت از کسب و کارهای نوپا
سیاوش صمیمی مدیر امور مجامع و صندوقهای سرمایهگذاری ضمن توضیح برنامههای معاونت سرمایهگذاری صندوق نوآوری بیان کرد؛ هدف ما در توسعه مدل همسرمایهگذاری حمایت از کسب و کارهای نوپا و دانشبنیان در مراحل متخلف چرخه عمر کسب و کار است که در برنامه جهش ایده معاونت سرمایهگذاری به منظور دستیابی به این هدف در مرحله بذری و اولیه، مدل هم سرمایه گذاری با شتابدهندهها را از حدود یک سال پیش دنبال میکنیم که تاکنون حدود 50 میلیارد تومان مجموع تعهد صندوق نوآوری و شکوفایی و شتابدهندههای دانشبنیان طرف قرارداد بوده است.
وی ادامه داد شتابدهنده آراد از جمله شتابدهنده های مستقر در مراکز استان طرف قرارداد با صندوق نوآوری است که به عنوان یک شتابدهنده تخصصی شناخته میشود و توانسته است در مدت کوتاهی، سبد مشارکت قابل قبولی مطابق با قرارداد همسرمایهگذاری با صندوق نوآوری پس از انعقاد قرارداد در خرداد سال جاری، معرفی و پذیرش نمایند. حوزه همکاری صندوق نوآوری و شتابدهنده آراد محدود به حوزه خاصی نشده است و تاکنون هشت تیم سرمایهپذیر در فرایند شتابدهی پذیرش شدهاند.
صمیمی با اشاره به موفقیت موتوپلاس افزود؛ استارتاپ موتوپلاس که بعد از مدتی از قرارداد و به عنوان جایگزین استارتاپی دیگر به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی شد، برای توسعه محصول خود به 240 میلیون تومان سرمایه به منظور تجاری سازی محصول خود نیاز داشته است و توانسته با شناخت مناسب نیاز بازار و توسعه دانش فنی جزء اولین نمونه از استارتاپهای مدل همسرمایهگذاری باشد، که موفق به انعقاد قرارداد با شهرداری قم میشود. امیدواریم که با توجه به مدل درآمدی این استارتاپ که به صورت B to B است به این روند سرعت بخشیده شود و با سایردستگاههای مرتبط که بیشتر شهرداریها را شامل میشود، بتواند مشارکت داشته باشد.