انتشار فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرحی با عنوان «دستیابی به دانش فنی ساخت قطعات آلیاژهای منیزیمی به روش ریختهگری لاست فوم» - انتشار فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرحی با عنوان «دستیابی به دانش فنی ساخت قطعات آلیاژهای منیزیمی به روش ریختهگری لاست فوم»
انتشار فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرحی با عنوان «دستیابی به دانش فنی ساخت قطعات آلیاژهای منیزیمی به روش ریختهگری لاست فوم»
یکصدوهفتادوپنجمین فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرحی با عنوان «دستیابی به دانش فنی ساخت قطعات آلیاژهای منیزیمی به روش ریختهگری لاست فوم» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به پیشنهاد یک تیم پژوهشی از دانشگاه فردوسی مشهد منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، کشور ایران با وجود منابع عظیم منیزیم، هنوز به عنوان تولیدکننده قطعات منیزیمی به روش ریختهگری شناخته نشده است و شمشهای منیزیم استخراج شده اکثرا به صورت خام به خارج از کشور صادر میشوند.
یکی از دلایل عدم توسعه صنعت ریختهگری منیزیم جهت تولید قطعات مورد استفاده در صنایع مختلف، پیچیدگی فرآیند ریختهگری آن به دلیل سیالیت پایین و اکسیداسیون بالای مذاب این آلیاژها می باشد که سبب محدودیت در تولید قطعات منیزیمی به ویژه قطعات پیچیده و حجیم شده است. با توجه به رشد روزافزون کاربرد آلیازهای منیزیم در صنایع نظامی، خودروسازی و هوافضا در کشورهای پیشرفته، تولید آلیاژهای منیزیم به روش ریختهگری لاست فوم، می تواند مشکل خام فروشی منیزیم را برطرف کند.
در این طرح ابتدا راکتور مورد نیاز برای انجام فرآیند ریختهگری لاست فوم طراحی و ساخته میشود. در مرحله بعد ساخت مدلهای فومی دارای پوشش سرامیکی و سرانجام فرایند ذوبریزی و بهینه سازی پارامترهای فرآیندی مورد بررسی قرار خواهند گرفت. هدف از این طرح تولید قطعات آلیاژ منیزیم AZ91 دارای 9 درصد روی و 1 درصد آلومینیوم، درصد ازدیاد طول 1 تا 5/1 درصد و استحکام کششی در محدوده 130-120 مگاپاسکال است.
اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکتها و شتابدهندههای دانشبنیان مجاز است. درخواستی که بیشترین تناسب را با الزامات این اکتساب فناوری داشته باشد، انتخاب و به عنوان «مشارکتکننده» برای مذاکرات تکمیلی به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.
گروههای پژوهشی و فناور توانمند تا روز سه شنبه 8 آبان ۱۴۰۳ فرصت دارند پروپوزال و پیشنهادهای خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال و یا جهت ارتباط با کارگزاری با شماره ۰۲۱۶۶943352 تماس حاصل کنند.