ناشر منبع

null ایران، دومین تولیدکننده داروی درمان سکته مغزی ایسکمیک و سکته‌های قلبی در جهان
14:40
تجربه موفق -10

ایران، دومین تولیدکننده داروی درمان سکته مغزی ایسکمیک و سکته‌های قلبی در جهان

داروی «آلتپلاز» تنها داروی درمان سکته مغزی ایسکمیک و سکته‌های قلبی حاد در جهان شناخته می‌شود. این دارو برای نخستین‌بار در کشور توسط پژوهشگران یک شرکت دانش‌بنیان تولید شده و با این دستاورد، ایران به عنوان دومین کشور تولیدکننده این دارو در دنیا شناخته می‌شود. 

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، درحالی که تا چند دهه قبل، بیشتر نیاز کشور به تجهیزات پزشکی و دارویی از طریق واردات تأمین می‌شد، امروز و به همت پژوهشگران و نخبگان داخلی، بخش اعظمی از نیازهای کشور در این حوزه مهم استراتژیک، توسط شرکت‌های داخلی به‌ویژه توسط شرکت‌های دانش‌بنیان تأمین می‌شوند. 

باید به این نکته اشاره داشت که تولیدکنندگان داخلی دارو همواره بر حفظ و ارتقای کیفیت محصولات دارویی و رعایت استانداردهای جهانی در این حوزه تأکید و تمرکز ویژه دارند.  

آمارها نشان می‌دهند که درحال حاضر، حدود 97 درصد نیاز دارویی کشور از طریق تولیدکنندگان داخلی تأمین می‌شود که این موضوع، به معنای افزایش ثبات دارویی در کشور و پیشگیری از تکرار شرایطی مشابه کمبود برخی داروها در مقطعی از همه‌گیری کووید 19، سهولت دسترسی بیماران به داروهای مورد نیاز، کاهش ارزبری برای واردات و استقلال دارویی کشور است.

در عین حال، توسعه صنعت دارویی کشور علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، می‌تواند زمینه صادرات داروهای تولیدشده توسط شرکت‌های ایرانی به سایر نقاط جهان را فراهم کند؛ به‌ویژه از این منظر که ایران اکنون جزو کشورهای نخست تولیدکننده دارو در قاره آسیا محسوب می‌شود.

شرکت دانش‌بنیان «آرنا حیات دانش» (arenalifescience.com) از جمله موفق‌ترین شرکت‌های تولیدکننده دارو در کشور محسوب می‌شود که فعالیت خود را از سال 1393 آغاز کرد. 

داروی «آلتپلایز» با برند آلتلایز تنها داروی درمان سکته مغزی ایسکمیک و سکته‌های قلبی حاد در جهان شناخته می‌شود. این دارو برای نخستین‌بار در کشور توسط پژوهشگران شرکت دانش‌بنیان آرنا حیات دانش تولید و خط تولید این محصول رسما در مهرماه 1402 افتتاح شد. با راه‌اندازی خط تولید این دارو، ایران به عنوان دومین کشور تولیدکننده این دارو در دنیا معرفی شد. 

دکتر بابک خوئین، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان آرنا حیات دانش درخصوص حوزه فعالیت این شرکت گفت: از یک دهه قبل فعالیت این شرکت در حوزه تولید داروهای مختلف آغاز شد و در این مدت تلاش کردیم با بهره‌گیری از توان علمی متخصصان و پژوهشگران عمدتا جوان شرکت، سبد متنوعی از محصولات دارویی را برای کمک به بیماران و بهبود سلامت جامعه تولید کنیم و امروز در جایگاهی قرار داریم که به عنوان یکی از قابل اعتمادترین تامین کننده‌های ایرانی محصولات دارویی در کشور شناخته می‌شویم.

وی تصریح کرد: سبد محصولات دارویی تولیدی این شرکت شامل داروهای شیمیایی و بیولوژیک در حوزه‌های تخصصی قلب و عروق، نورولوژی و روماتولوژی، آنکولوژی و درماتولوژی هستند. در حوزه داروهای قلب و عروق محصولاتی شامل آلتپلایز (آلتلایز)، ساکوبیتریل/والسارتان (آرترستان)، ریواروکسابان (آکسابین)، آپیکسابان (آپیراکس)، تیکاگرلور (تیکالیکس)، رانولازین (رانولیز)، بیزپرولول (زپرول)، در حوزه داروهای مغز و اعصاب محصولاتی شامل آلتپلایز (آلتلایز)، ریواروکسابان، تیکاگرلور (تیکالیکس)، در زمینه روماتولوژی، داروی لفلونوماید (لراوا)، در زمینه درماتولوژی داروی باریسیتینیب (اُلمینار) و در حوزه غدد نیز داروی سیتاگلیپتین (دیاپتین) در این شرکت تولید می‌شوند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان آرنا حیات دانش با اشاره به انتخاب و تولید داروهای جدید در این شرکت، متناسب با پیشرفت‌های دارویی جهان افزود: با توجه به اینکه داروهای قلبی عروقی جدیدی در دنیا تولید شده بود، اما هیچ شرکت دارویی اقدام به تولید این داروها نکرده بود، شرکت ما به عنوان نخستین تولید‌کننده در کشور، داروهای جدید قلبی و عروقی را در کشور، تولید و روانه بازار کرده است.

دکتر خوئین درخصوص مزیت‌های محصولات تولیدی این شرکت خاطرنشان کرد: نتایج آزمون‌های بالینی در مورد داروی بیولوژی آلتلایز و نتایج تست‌های بیواکی والانسی (داروهای شیمیایی) نشان می‌دهند که اثربخشی داروی تولیدشده در شرکت آرنا حیات دانش معادل نمونه‌های خارجی است. از لحاظ قیمت تمام‌شده برای بیماران نیز این محصول حدود 20 تا 30 درصد قیمت داروهای برند است. قطعا تولید این دارو در داخل کشور با قیمت پایین‌تر از نمونه‌های خارجی، علاوه بر سهولت دسترسی بیماران به دارو، به جلوگیری از خروج ارز از کشور نیز کمک می‌کند. در کنار تأمین نیاز داخل، داروی آلتپلاز را به کشورهای مختلفی از جمله بوسنی، ونزوئلا و عمان نیز صادر شده است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان آرنا حیات دانش، استفاده از ظرفیت نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را یکی از اولویت‌های مهم شرکت عنوان و تأکید کرد: همواره سعی کرده‌ایم از توان علمی متخصصان و پژوهشگران داخلی در این شرکت به بهترین نحو استفاده کنیم؛ به عنوان مثال، پژوهشگرانی که به صورت مستقیم درگیر فرآیند تولید محصول بیوتکنولوژی و دانش‌بنیان آلتپلاز هستند، فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌‎های برتر کشور در رشته‌های بیوتکنولوژی، داروسازی، بیولوژی و سایر رشته‌های مرتبط هستند. در مسیر توسعه فعالیت‌های شرکت نیز شاهد رشد 40 برابر تعداد نیروی انسانی از 4 نفر در آغاز فعالیت شرکت، به 160 نفر پس از یک دهه فعالیت هستیم. در مسیر توسعه فعالیت‌های شرکت، از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کرده‌ایم و امیدواریم این حمایت‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان که به دنبال خودکفایی و تأمین نیازهای کشور در حوزه‌های مختلف هستند، ادامه داشته باشد. 
 

ارسال ایمیل