رونمایی از سه محصول دانش بنیان با قابلیتهای فناورانه بالا در منطقه ویژه اقتصادی پیام با حضور رییس صندوق نوآوری - رونمایی از سه محصول دانش بنیان با قابلیتهای فناورانه بالا در منطقه ویژه اقتصادی پیام با حضور رییس صندوق نوآوری
رونمایی از سه محصول دانش بنیان با قابلیتهای فناورانه بالا در منطقه ویژه اقتصادی پیام با حضور رییس صندوق نوآوری
آیین رونمایی از سه محصول دانشبنیان در حوزههای صنعتی و دارویی صبح امروز با حضور رییس صندوق نوآوری و شکوفایی و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بینالمللی پیام در این منطقه ویژه اقتصادی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر محمدصادق خیاطیان، رییس صندوق نوآوری صبح امروز سهشنبه 18 مهر ماه جاری در رأس یک هیات همراه از منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بینالمللی پیام بازدید کرد.
در جریان این بازدید دکتر خیاطیان و هیات همراه از نزدیک با توانمندیها و ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و فناور مستقر در این منطقه ویژه اقتصادی آشنا شد و با مدیران این شرکتها به گفتگو پرداخت و در جریان مسائل و دغدغههای آنها قرار گرفت.
در حاشیه این بازدید نیز از چند محصول حوزه فناوری با قابلیتهای فناورانه بالا که توسط شرکتهای دانشبنیان مستقر در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بینالمللی پیام به تولید رسیدهاند، رونمایی شد.
تولید نسل جدید مودمهای اینترنت در یک شرکت دانشبنیان
یکی از شرکتهایی که به رونمایی از محصول جدید خود پرداخت، شرکت دانشبنیان «اتصال صنعت میانه» بود. این شرکت توانسته است نسل جدید دستگاههای مودم اینترنت را به تولید برساند.
امیرحسین رشیدیان، مدیر تحقیق و توسعه شرکت دانشبنیان اتصال صنعت میانه در اینباره گفت: به طور کلی تامین اینترنت به دو بخش ثابت یا سیار تقسیم میشود. از سوی دیگر بنا بر مدل توسعهای که شبکه مخابراتی در داخل کشور داشته است، میتوان گفت وزن بیشتر تامین اینترنت کشور بر عهده اپراتورهای سیار است و به هر علت کمتر به سمت سرویسهای فیبری رفتهایم. با توجه به این اتفاق که در داخل پیش آمده، رویکرد نظام عرضه و تقاضا به نوعی بر سرویس سیار و اپراتور موبایل است.
وی افزود: اپراتورهای تلفن همراه معمولا سرویسی برای گوشیها دارند اما برای مکانهای مختلف و منازل و ادارات و سازمانها برای تامین اینترنت نیاز به دستگاه مودم دارند. ما نیز از 6 سال گذشته طراحی و تولید مودمهای سیمکارتخور را شروع کردیم و کل فرایند را داخل مجموعه خود انجام دادیم و به اقتضای شرایط روز نیز مدلها را توسعه داده و بهروز کردیم تا با توجه به سیر پیشرفت تکنولوژی، ما هم بتوانیم پاسخگوی نیاز مشتریانمان که اپراتورها هستند باشیم.
رشیدیان بیان کرد: از چند سال پیش که کار خود را شروع کردیم یک مودم پایه را طراحی کردیم که این محصول در سه مدل مختلف با توجه به کاربردهای متفاوت حدود چهار سال روی خط تولید ما بود و نیازهای مشتریان را برآورده میکرد. از یک سال و نیم گذشته با توجه به نیاز کشور که در زمینه اینترنت مطرح است و سرویسهایی که اپراتورهای موبایل ارائه میدهند، دریافتیم نیاز به طراحی مودم نسل جدید داریم. در واقع مودمی که از هر دو سیمکارت 4 G و TD-LTE به طور همزمان پشتیبانی کند احساس میشد. تا قبل از این محصولی که در این رده موجود بود، خارجی بود که به طور گسترده وارد میشد. برنامه مفصل و فشرده طراحی را پیاده سازی و سعی کردیم با بهروزترین فناوریهای دنیا طراحی کنیم که محصولی شایسته را آماده و عرضه کنیم.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت اتصال صنعت میانه اظهار کرد: این محصول از ال.تی.ای کت 6 پشتیبانی میکند که این امکان را به ما میدهد از دو «کریِر» سرویس دریافت کنیم. با این قابلیت پهنای باند خیلی بهتری در اختیار مصرفکننده قرار میگیرد. این مودم معادل دو برابر گونه قدیمیتر خود ظرفیت دارد. با توجه به نیازی که روز به روز برای همه مردم در بحث فناوری اطلاعات ایجاد میشود چنین تجهیزی میتواند جذاب باشد چون نیاز تغییر کرده است.
وی ادامه داد: در بحث طراحی این مودم با توجه به اینکه تمام تکنولوژیهای موبایل را پشتیبانی میکند این موضوع را در نظر گرفتیم که با استقرار اپراتورهای موبایل در کشور، تمام فرکانسهایی که اپراتورهای ما روی آن درحال سرویسدهی هستند را روی مودم تولیدی خود پیادهسازی کنیم. به طور خلاصه این محصول برای تمام اپراتورهای عرضه کننده سیمکارت قابل استفاده است.
رشیدیان اظهار کرد: در نتیجه از جایی که شبکه موبایل در داخل کشور توسعه خوبی داشته است، در نتیجه این محصول، محصولی است که برای بازار کارایی موثری دارد و مشترک نهایی میتواند با توجه به نقطهای که در آن است، استفاده کند.
مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانشبنیان تاکید کرد: این مودم با تمام اپراتورهای کشور سازگار است و به گونهای هست که با استقبال خوبی مواجه خواهد شد. تاکنون نیز همینطور بوده و تا امروز با چهار اپراتور اصلی کشور قرارداد داریم و محصولمان تایید شده و در حال تولید برای عرضه به بازار هستیم.
وی اظهار کرد: ارزشافزوده و برتری که مودم ما نسبت به سایر رقبا داریم این است که ما محصول خود را به صورت کامل طراحی کردیم و این مسئله باعث میشود که در هزینه تمامشده به نقطه بهینه برسد. در نتیجه محصول از لحاظ کیفی و عملکردی و قیمت قابل رقابت با برندهای خارجی است و این موضوع انگیزهبخش ما است که در صادراتش پیش رویم.
تولید ابزارآلات مختلف اندازهگیری صنعتی به همت دانشبنیانهای کشورمان
دیگر شرکت دانشبنیانی که از محصولات جدید خود در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بینالمللی پیام رونمایی کرد، شرکت کنترل سیستم خاورمیانه بود. این شرکت بسته پرتعدادی از ابزارآلات اندازهگیریهای صنعتی را به تولید رسانده است.
وهاب سلگی، مدیرعامل این شرکتدانشبنیان درباره محصولات جدید شرکت متبوعش گفت: عمده محصولات ما به اندازهگیری سیالات اختصاص دارند. محصولاتی که امروز از آن رونمایی کردیم در سه دسته اصلی تقسیم میشود که هرکدام مدلها و اشکال متنوع خود را دارند.
وی افزود: نخستین محصول ما دستگاه رفرکتومتر بود. این محصول دستگاهی برای اندازهگیری غلظت مایعات است. این دستگاه ضریب شکست را اندازهگیری میکند و بر این اساس غلظت مایع مشخص میشود. رفرکتومتر چند مدل دارد؛ مدل پرتابل قابل حمل است و دیگری مدل رومیزی.
به گفته مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، مهمترین مدل دستگاه رفرکتومتر که این شرکت تولید کرده، مدلی است که روی خط تولید تولید نصب میشود و اندازهگیری را با فعالیت تولید انجام میدهد و از جمله امکانات جانبی آن انتقال اطلاعات حاصل از اندازهگیری به سایر بخشهای خط تولید است.
سلگی بیان کرد: ما اولین تولیدکننده دستگاه رفرکتومتر در کشور هستیم و غیر از شرکت ما هنوز کسی به فناوری این دستگاه دست پیدا نکرده است. اکثر کارخانجات صنایع غذایی این دستگاه را از ما تهیه میکنند.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان کنترل سیستم خاورمیانه درباره دومین محصول رونماییشده این شرکت نیز گفت: دستگاه کنداکتیویتی متر دومین محصول ماست. کار این دستگاه نیز اندازهگیری غلظت مایعات است اما مکانیسم عملکردش الکتریکی است، یعنی غلظت یونهای یک محلول را بررسی میکند. هر چقدر تعداد یونها بیشتر باشد، هدایت الکتریکی هم بیشتر است. دستگاه نیز میزان این هدایت الکتریکی را میسنجد. هر چقدر هدایت الکترونیکی بیشتر باشد پس غلظت بیشتر است.
وی همچنین درباره سومین دستگاه شرکت متبوعش هم گفت: دستگاه سوم نیز فلومتر است که خود به دو نوع تقسیم میشود. ما نزدیک به 45 مدل از این دستگاه را تولید میکنیم. از سایزهای کوچکتر که در صنایع غذایی استفاده میشود تا سایزهای بزرگ که در خطوط انتقال آب و... به کار میرود.
سلگی ادامه داد: فلومترها در دو بخش جرمی و حجمی اندازهگیری میکنند. ما برای اولین بار محصول را در کشور طراحی کردیم و اکنون نیز در حال توسعه مدلهای متنوع آن هستیم.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان افزود: بازاری که ما تجربه حضور در آن را داریم کارخانجات صنایع غذایی هستند و بخشی هم تولیدکنندگان ماشین آلات صنایع غذایی هستند. بازار رشد داشته و در کنار این دو بخش تجربه همکاری با صنایع پتروشیمی و نفت و ... را هم داریم.
وی افزود: در حال حاضر هم از لحاظ صادرات تجربیاتی داریم و چند دستگاه به کانادا، کره جنوبی، ترکیه و افغانستان صادر کردیم.
تولید اسپری نیتروپاف برای جلوگیری از حملات قلبی در یک شرکت دانشبنیان
سومین شرکتی که در محل فرودگاه پیام از محصولش با حضور رییس صندوق نوآوری و شکوفایی رونمایی کرد شرکت دانش بنیان «درسا دارو» بود.
امیراسماعیل ثقفینیا، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان درباره محصول جدید درسا دارو گفت: ما در سال 82 با حادثهای در ابعاد بینالمللی روبهرو بودیم؛ یعنی یازده سپتامبر. این واقعه کاری کرد که برخی کشورها واکنشهای بسیار خاصی نسبت به آن نشان دهند؛ از جمله واکنشهایی در حوزه درمان و دارو.
وی افزود: در این زمینه اتفاقاتی برای داروهای قلبی افتاد که از جمله آنها تولید قرص نیتروگلیسیرین بود. در آن زمان در کشور ما 200 هزار نفر از قرص نیتروگلیسیرین استفاده میکردند. این قرص یکی از مهمترین داروهای مرتبط با بیماران قلبی است. کسی که از اتاق عمل بیرون میآید، نیاز فوری به تزریق این قرص به صورت آمپول دارد و پس از آن نیز باید نیتروگلیسیرین را به صورت زیرزبانی استفاده کند.
مدیرعامل درسادارو اظهار کرد: پس از واقعه یازده سپتامبر، معاون وقت وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به ما گفت که کشور نیاز مبرم به قرص نیتروگلیسیرین دارد و از آنجا که سابقه ما نیز در حوزه قرص و دارو بود پروژه تولید قرصهای نیتروگلیسیرین را به صورت اسپری متقبل شدیم. در نهایت این فرایند 11 سال از ما وقت گرفت. پس از آن در سال 93 با تولید محصول موفق به دریافت عنوان دانشبنیانی شدیم.
ثقفینیا با اشاره به اینکه این شرکت همه عناصر و ترکیبات نیتروگلیسیرین را خود تولید میکند، گفت: نیتروگلیسیرین دارویی است که در شرایط حاد، مریض را از مرگ قلبی نجات میدهد. در این حوزه نیز اشراف کامل داریم و سالها در حال تحقیق و توسعه محصولاتمان هستیم. در این زمینه جدیدترین محصولی که به تولید رساندهایم، «نیتروپاف» است که در کنار نیتروگلیسیرین از داروهای مهم قلبی است. این دارو باعث توزیع بهتر جریان خون میشود. این دارو قبلا به صورت زیرزبانی مصرف میشد، اما مصرف نیتروپاف به شکل زیرزبانی مقدار زیادی از نیتروگلیسیرین را هدر میدهد. ما نیز به سراغ طراحی و تولید اسپری روی دهانی رفتیم.
وی با بیان اینکه نیتروگلیسیرین همچنین مانع تهاجم ناگهانی درد قفسه سینه میشود و از حملات قلبی نیز جلوگیری میکند، تصریح کرد: وقتی سن از 40 میگذرد ممکن است ناگاه عصبی شوید و فشار خون بالا برود. کار نیتروپاف در مواقع اورژانس قلبی است، یعنی درد قفسه سینه را کاهش داده و در پنج تا ده دقیقه که عملیات ناراحتی قفسه سینه شروع شود زمان حیاتی است که با مصرف آن مریض از مرگ نجات مییابد.
مدیرعامل درسا دارو همچنین گفت: ما اگر به هر دلیلی هر نوع عمل جراحی قلب انجام دهیم تا پایان عمر نیازمندیم رگها را منبسط کنیم و داروی نیتروگلیسیرین مصرف کنیم. کسی که سابقه سکته قلبی دارد باید با خود نیتروپاف را حمل کند. در این زمینه ما سعی کردیم دارو را طوری طراحی کنیم که حمل آن آسان باشد.
وی افزود: برآوردهای ما نشان میدهد که ده هزار نفر از قرص نیتروپاف استفاده میکنند. پس از ورود محصول ما به بازار، نیاز کشور به طور کامل تامین شده و دیگر نیازی به واردات نداریم.
ثقفینیا تاکید کرد: ما تقریبا بیش از هفت سال داروهای قلب و خاصه نیتروگلیسیرین را به تولید رساندهایم. در این مدت حتی یک مرتبه گزارش EDR نداشتهایم، یعنی پزشک، پرستار و بیمار حتی یکبار به ما گزارش ندادهاند که دارو نتوانست وظیفه خود را انجام دهد.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان درباره صادرات این محصول نیز تاکید کرد: نیتروپاف به این شکلی که وجود دارد، در کشورهای همسایه ایران هم قابل استفاده است، لذا به دنبال صادرات این محصول هستیم و در تلاشیم محصول جدید خود را به کشورهایی مثل ارمنستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، عراق، و دیگر کشورهای حوزه خزر و خلیج فارس صادر کنیم.
گفتنی است، منطقه ویژه اقتصادی پیام در محدودهای به وسعت ۳۶۰۰ هکتار در اراضی ۱۰ هزار هکتاری فرودگاه بینالمللی پیام در استان البرز تأسیس شده است. هدف از تأسیس این منطقه ویژه اقتصادی، حمل و نقل بار هوایی و پستی، فرآوری کالا، انبارداری، خدمات سردخانهای، صنایع ارتباطات و فناوری اطلاعات و صادرات است.
در حال حاضر 300 شرکت تولیدی و دانش بنیان در منطقه ویژه اقتصادی پیام مشغول فعالیت هستند که ۷۰ درصد آن در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات هستند، در منطقه ویژه پیام مشغول فعالیت هستند.