ناشر منبع

null فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری سیستم اتوماتیک کشت خون 
07:30
با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به سفارش یک شرکت دانش‌بنیان منتشر شد؛

فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری سیستم اتوماتیک کشت خون 

هفتادونهمین فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری سیستم اتوماتیک کشت خون مشابه بکت آلرت (Bact/ Alert) با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به پیشنهاد یک گروه پژوهشی از دانشگاه علوم پزشکی کرمان منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، از ابتدای برخورد با مشکل سپتیسمی و آشنایی بشر با این مسئله، میکروب‌ها خصوصاً باکتری‌ها و قارچ‌ها به عنوان عامل آن در نظر گرفته شدند؛ از این رو برای تشخیص میکروارگانیسم‌ها، روش‌هایی برای یافتن آلودگی میکروبی خون با این عوامل، پاتوژن طراحی و اجرا شده است. از جمله روش‌های قدیمی می‌توان به روش دستی کشت خون روی محیط‌های سنتی مانند بلاد آگار (Blood Agar) یا مدیوم مکانکی (Maconkey Agar) اشاره کرد.

در این روش‌ها ابتدا خون توسط محیط کشت مایع که معمولاً مخلوطی از عوامل مغذی و رشد افزا بود، کشت داده می‌شد تا از طریق تکثیر، تعداد باکتری در واحد حجم بالا رفته و سپس بتوان از آگارهای مختلف استفاده کرد. پس از کشت میکروارگانیسم آلوده‌کننده روی آگار، هم می توان ماهیت و شکل کلنی را مورد بررسی قرار داد و هم با نمونه برداری رنگ‌آمیزی گرم انجام داده و در نهایت نیز تست حساسیت آنتی بیوتیکی انجام داد.

وقت‌گیر و پرزحمت بودن این تست‌ها این مهم را نشان داد که اتوماسیون فرایندهای میکروبی اگر چه کاری بسیار سخت است، اما برای جلوگیری از خطا، بهبود سرعت، دقت و صحت نتایج الزامی است. سیستم‌های کنونی مانند 3DBact / Alert با انجام یک مرحله از اتوماسیون اولیه در این فرایند، کمک شایانی به کارشناسان میکروبیولوژی بالینی می‌کنند. 

هدف نهایی این پروژه، طراحی و ساخت بطری کشت خون با قابلیت تشخیص حداکثر ۷۲ ساعته با میانگین زمانی مثبت شدن برای نمونه‌های آلوده خونی به سویه‌های هوازی زیر ۴۰ ساعت و درصد مثبت شدن ۱۰۰ درصد برای نمونه‌های آلوده به CFU20 و بالاتر است. همچنین طراحی و ساخت نمونه اولیه دستگاه کشت خون اتوماتیک با استفاده از روش رفلکتومتری با قابلیت حفظ دمای ۳۷ درجه سانتیگراد با دقت مثبت و منفی 1 درجه سانتیگراد و سرعت هم زدن ۶۰ دور بر دقیقه با دقت ۱ RPM از دیگر اهداف این طرح است.

اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکت‌ها و شتابدهنده‌های دانش‌بنیان مجاز است. درخواستی که بیشترین تناسب را با الزامات این نیاز پژوهشی داشته باشد، انتخاب و به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.

گروه‌های پژوهشی و فناور توانمند تا روز چهارشنبه 19 دی 1403 فرصت دارند پروپوزال و پیشنهاد‌های خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال یا جهت ارتباط با کارگزاری داناشریف با شماره 88486498-021 تماس حاصل کنند.

ارسال ایمیل