ضرورت استفاده از محصولات دانش بنیان در مبارزه با قاچاق کالا و ارز - ضرورت استفاده از محصولات دانش بنیان در مبارزه با قاچاق کالا و ارز
ضرورت استفاده از محصولات دانش بنیان در مبارزه با قاچاق کالا و ارز
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اظهارات رئیس جمهوری مبنی بر استفاده از شرکتهای دانش بنیان در مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در راستای دستور رئیس جمهوری، با صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامهریزیهای لازم انجام شد و از این طریق توانستیم سرمایه عظیم دانشگاهی و مراکز علمی و فناوری را در کنار دستگاههای بازیگر عرصه مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار دهیم.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، دکتر علی مویدی خرمآبادی در مراسم افتتاحیه گردهمایی ارائه فناوریهای نوین در مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مورد رویکردهای این ستاد گفت: امروز تنها راه برونرفت از معضلات اقتصادی و اجتماعی از مسیر دانشگاه، علم و فناوری میگذرد. تجارت و اقتصاد ما از پدیده مخرب و پیچیده قاچاق رنج میبرد و پیکره اجتماعی و اقتصادی کشور در سطوح مختلف به این امر اذعان دارند که قاچاق توانسته اقتصاد ما را مرعوب کند و بسیاری از مشکلات تجاری نشات گرفته از قاچاق است.
وی افزود: در طول چهار دهه، جمهوری اسلامی ایران توفیقات خوبی در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز به دست آورده و سیاستها و مقررات خوبی وضع شده و انسجام و وحدت خوبی نیز در میان دستگاهها شکل گرفته است اما هنوز از این گردنه دشوار عبور نکردهایم و این نشست سه روزه به آن پاسخ خواهد داد.
مویدی خرمآبادی ادامه داد: سرمایه و انرژی زیادی صرف مبارزه با قاچاق کالا و ارز شده اما هنوز تجارت ما از پدیده قاچاق رنج میبرد. امروز بعد از چهار دهه، مراکز علمی و فناوری و مدیران عالیرتبه این عرصه و دست اندرکاران زیر یک سقف گردهم آمدهاند اما ای کاش این تفکر و ایده یک یا دو دهه پیش بر مجموعه حاکم میشد و زودتر اقدام میکردیم اما هنوز هم دیر نشده است.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: مطابق فرمایش مقام معظم رهبری در سال ۸۱، مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید از کشور مبدا تا کشور مقصد هوشمندانه رصد شود که بعد از ۱۷ سال تحت عنوان سامانه از آن یاد میکنیم. ما به عنوان اتاق فکر و بسترساز مبارزه با قاچاق کالا و ارز، علم را ترویج، تکنولوژی را تولید و ابزار لازم را تهیه میکنیم تا درجهداران و افسران در مرزهای کشور با تکیه بر این ابزار بتوانند بر مافیای قاچاق غلبه کنند.
وی در مورد رویکرد جدید ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز خاطرنشان کرد: با استفاده از توانمندی علمی، قدرت مقابله فنی و علمی با پدیده قاچاق فراهم میشود که تاکنون غفلتهای زیادی داشتیم. در دو سال گذشته ستاد به عنوان نهاد سیاستگذار و برنامهریز با رویکرد کاملا علمی و استفاده از جمع دانشگاهیان توانسته اندیشه تولید و از همه ظرفیتهای علمی کشور استفاده کند.
مویدی خرمآبادی به اظهارات رئیس جمهوری مبنی بر استفاده از شرکتهای دانش بنیان در مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و گفت: رئیس جمهوری دستور دادند برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز از شرکتهای دانش بنیان استفاده کنیم و از این مسیر، کار را رصد کنیم که منجر به رویکرد جامع و پیشگیرانه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شد. بر همین اساس با صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامهریزیهای لازم انجام شد و از این طریق توانستیم سرمایه عظیم دانشگاهی و مراکز علمی و فناوری را در کنار دستگاههای بازیگر عرصه مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار دهیم. سرمایه علمی، ارائه و نیازها سنجیده و ارزیابی شده است. امیدواریم با این تعامل تنگاتنگ در آینده، از تکنولوژیهای ساخت داخل برای مقابله با قاچاق کالا و ارز استفاده کنیم.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ادامه با بیان اینکه در حوزه مقابله و تامین نیازهای یگانهای مرزبانی دارای توانمندی هستیم و میتوانیم محصولاتی تولید کنیم که اشراف اطلاعاتی این حوزه را بالا ببرد، افزود: این نشست در تشدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز ما را یاری میکند تا گفتمان و دیالوگ جدید را شاهد باشیم. از تمام دستگاهها نیز انتظار داریم که در شفافسازی این تجارت همکاری کنند. توسعه پایدار و اشتغالزایی و خودکفایی در گرو شفافسازی خواهد بود.
وی در پایان تنها راه برونرفت از اقتصاد سیاه را شفافسازی عنوان کرد و گفت: این نشست برای بنده خوشحال کننده است و جزو بهترین اتفاقات طول خدمتم در عرصه قاچاق کالا و ارز و قبل از آن در ستاد مبارزه با مواد مخدر است.